Solata "garden"

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Kadar imaš za kosilo prazno glavo idej in poln hladilnik zelenjave, si privošči slastno solato z ješprenjem. Da pa si lahko solata zasluži naziv glavnega obroka dneva, mora biti bogata, hranilna in za prste polizat! Kot da kup zelenjave še ni dovolj za dobro počutje, bomo v to solato stlačili še Delamaris Garden skušo, polno omega 3 maščobnih kislin. Pri Delamarisu na svoj nabor skuš z zelenjavo zelo ponosni, kar je logično, saj so odlične kakovosti, predvsem pa nesramno dobrega okusa.


Radosti

Sestavine

  • Solata:
  • 2 x Delamaris Skuša Garden
  • 200 g ječmenove kaše
  • 1 velika paprika
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 mladi čebuli
  • sol
  • Preliv:
  • 2 stroka česna
  • 80 g sušenih paradižnikov
  • 2 žlici kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička origana
  • 150 ml vode
  • sol

Postopek

  • Preliv:

    V sekljalnik namečemo česen, sušene paradižnike, kis, olje, origano, dva ščepca soli in vodo. Vse skupaj temeljito zmiksamo v aromatičen preliv.

    Solata:

    V lonec z vrelo vodo stresemo 1-2 žličke soli in ječmenovo kašo. Kuhamo jo 15-20 minut, nato odcedimo in postavimo na stran, da se ohladi. Papriko narežemo na majhne kocke, mlado čebulo na mini kolutke, češnjevce pa na četrtine. Omenjeno zelenjavo zmešamo z ohlajenim ješprenjem. Zdaj nastopi zvezda okusa - bogata in zdrava Delamaris Garden skuša, ki je že sama po sebi zaokrožen obrok, v tej solati pa kar zasije! Vmešamo jo k ostalim sestavinam. Solato zalijemo s prelivom in jo dobro premešamo, nato pa postrežemo. Vsako porcijo potresemo z nasekljanim peteršiljem.

    Recept sta ustvarila: Midva kuhava



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!