Ribja juha s skušo z zelenjavo weekend

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine

  • 2 pločevinki Delamaris Weekend
  • 1 večji paradižnik
  • 3 večji krompirji
  • 1 velika žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 večja mlada čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 korenje
  • 1 por
  • 7 vejic peteršilja
  • 1,5 dl belega vina
  • 1 limona
  • 3 l vode
  • 3 žličke soli
  • 1 žlička črnega popra
  • 1 žlica kopra
  • 1 lovorjev list
  • 1.5 žlica olivnega olja

Priprava

  • Temeljito operemo in osušimo zelenjavo (paradižnik, korenček, krompir, por …).

    Paradižnik zrežemo na koščke, krompir na manjše kocke, sesekljamo česen, čebulo in peteršilj. Korenček in por zrežemo na kolobarje, korenček na tanjše, por na malo debelejše. Limono ožamemo.

    V lonec kanemo žlico olja in nanj takoj stresemo čebulo ter korenček. Kanemo malo belega vina. Dodamo paradižnik, por in lovorov list. Dodamo ribo in rahlo prepražimo. Dodamo česen, da zadiši, nato zalijemo z vodo in pokrijemo. Kuhamo približno 40 minut na zmernem ognju.

    Med kuho juho večkrat premešamo in dodamo sol, poper, limonin sok, vino ter paradižnikov koncentrat in Koper. Malo pred koncem pa še peteršilj in pločevinki Weekend. Kuhamo še 5 minut in odmaknemo iz ognja.



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!