Polnjene paprike po mediteransko

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Radosti

Sestavine

  • Paprike:
  • 3 x skuša z zelenjavo Delamaris Izola Brand
  • 5-7 paprik
  • 100 g riža
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 majhna bučka
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička sladke rdeče paprike
  • 1 jajce
  • 200 ml vode
  • oljčno olje
  • Paradižnikova omaka:
  • 500 g pasiranega paradižnika
  • 200 ml vode
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica moke
  • oljčno olje

Postopek

  • Nadev:

    Na dveh žlicah oljčnega olja prepraži nasekljano čebulo, da postekleni. Tako bučko kot korenček nareži na kocke in stresi v ponev. Soli in popraj po okusu, nato pa v ponev stresi še česen v prahu in sladko rdečo papriko. Dobro premešaj in praži 3 minute, nato v ponev stresi riž. Ko se še riž konkretno premeša z zelenjavo, je čas, da nastopi zvezda dneva - legendarna skuša z zelenjavo Izola Brand. V ponev je daj tri konzerve. Premešaj in dolij 200 ml vode. Pusti, da zdaj vsebina ponve brbota 10 minut, da se riž napol skuha. Ponev odstavi in počakaj, da se ohladi, nakar v nadev primešaš še eno jajce. Pograbi paprike in z nožkom izreži luknjo okoli peclja. Iz paprik odstrani semena. Vsako papriko nadevaj približno do tričetrt, nato pa jo začepi z izrezanim pokrovčkom. Paprike razporedi po ognjevarni posodi s pokrovom.

     

    Paradižnikova omaka:

    Dve žlici olja segrej in na njemu popraži moko, da rahlo porjavi. Dodaj pasiran paradižnik, sladkor, sol, poper, lovorjev list in vodo. Kuhaj, dokler se omaka ne zgosti, vmes pa večkrat premešaj. Dobljeno omako zlij v posodo s paprikami in jo odkrito postavi v pečico. Paprike kuhaj v pokriti posodi 45 minut pri 220 °C, nato pa še odkrite 15 minut pri 200 °C.

     

    Zaradi priročnosti in odličnega okusa se bodo te polnjene paprike zagotovo kmalu spet znašle v tvoji pečici.

    Recept sta ustvarila: Midva kuhava



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!