Zdra­va kvi­no­ji­na pizza

Sestavine

Testo

1/2

skodelice surove kvinoje

1 žlica

ovsenih kosmičev

1 žlica

indijskega tropotca (psyllium husk)

1/2 vrečke

vinskega kamna (ali pecilnega praška)

1 žlica

olja

sol, poper

Nadev

2 x 80 g

Tuna Steak

1 skodelica

paradižnikove mezge

češnjevi paradižniki

1 pest

sveže rukola

mocarela

kapre

balzamični kis

Postopek po korakih

Za pripravo testa najprej v osoljeni vreli vodi skuhamo kvinojo, jo odcedimo in popolnoma ohladimo. Nato zmešamo s preostalimi sestavinami in jo postavimo v hladilnik vsaj za 15 minut, da se sestavine povežejo in nabreknejo. Pečemo 20 minut na peki papirju na 200°C.

Medtem, ko se maša hladi v hladilniku, pripravimo sestavine za nadev. Češnjev paradižnik narežemo na četrtine. Paradižnikovo mezgo izdatno začinimo z origanom in baziliko. Ko je testo pečeno do ¾, vzamemo iz pečice in ga premažemo s paradižnikovo mezgo ter obdamo s češnjevimi paradižniki, listi sveže špinače, naribanim sirom, kaprami in Tuna Steak Delamaris, ki poskrbi za nepogrešljive beljakovine in Omega 3 maščobne kisline. Po želji lahko pokapamo še z balzamičnim kisom.

Testo z oblogo pečemo na 180°C še nadaljnjih 10 minut.

Zahtevnost

Čas

60 min

V receptu smo uporabili

...

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!

Kaj smo pa skuhali? #delamaris

🐟🫒 NOV OKUS Losos Mediteran – vrhunska ribja solata, ki vas bo navdušila s polnostjo okusa! Čvrsti koščki lososa se odlično dopolnjujejo z zelenjavnim mixom, bisernim kuskusom in mediteranskimi zelišči. 🌱🥕

Popolna izbira za hiter obrok ali gurmanski trenutek, polna beljakovin in omega-3 maščobnih kislin. Idealna za vsak trenutek dneva! ☺️🥗

Ribe z zelenjavo Delamaris, spominek iz Slovenije

🍋 Popolna osvežitev za vaše brbončice! 🍋

Fileti skuše in sardine z limono – popolna kombinacija okusa! 🐟✨

Limona doda pravo osvežitev, ki odlično uravnoteži okus rib in naredi ta prigrizek enostaven ter poln okusa. 🌿👌

Svežina v vsakem grižljaju! Kdo se nam pridruži? 😋

Pločevinke so že dolgo sinonim za praktičnost pri transportu in ohranjanje trajnosti jedi! 🐟💚

Zakaj so naše tako posebne? Narejene so iz aluminija – lažje se odprejo, lažje prenašajo in se 100% reciklirajo! 🌱✨

Poleg tega smo se s tem izognili sekundarni embalaži, ker skrbeti za okolje je vedno kul! 🌍♻️

RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI

Popoln obrok za vse hribolazce

🏆 Pokal Vitranc x Delamaris 🐟
Ta vikend je Kranjska Gora ponovno dihala s smučarskimi navdušenci, kjer se je odvijal že 64. Pokal Vitranc, ena najboljših tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške.💙 Kot ponosni sponzor tega vrhunskega dogodka smo v Delamarisu podprli vztrajnost, predanost in odličnost – vrednote, ki nas povezujejo s svetom alpskega smučanja. ⛷️

🔥 Čestitke vsem zmagovalcem in našim slovenskim smučarjem za borbene nastope! 🇸🇮

Hvala vsem, ki ste delili to strastno športno zgodbo z nami! Za koga ste vi navijali? 🎿👇