Testenine iz ene same kastrole so okusna izbira za utrujen večer po dolgem dnevu, ko se nam ne ljubi pomivati cele gore posode. Podobno kot pri rižoti pa nenehno žokanje v posodo sprošča stres in nas pomiri.
Tudi pri sestavinah moramo gledati na lastno počutje in zdravje, zato v ta pisker skoči tudi izvrstna skuša Delamaris Weekend s kar sedmimi vrstami zelenjave in paradižnikovo omako. Skuša je naraven vir omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Da o mineralih in vitaminih sploh ne govoriva.
Iz tega lonca vejejo omamne arome in ko konča na mizi, ostane hitro prazen.
Sestavine
2 x 125 g
Skuša Weekend
700 ml
jušne osnove
300 g
testenin
2 žlici
rikote
2 žlici
olivnega olja
2 žlici
naribanega parmezana
3 žlice
nasekljane čebule
2 žlici
nasekljanih sušenih paradižnikov
1 skodelica
narezanih češnjevcev
2 žlički
nasekljanega česna
1 kos
narezan feferon
1 kos
na drobno narezani papriki
1
vejica sveže bazilike
parmezan
Postopek po korakih
Ponev pristavimo na srednji ogenj in vanjo zlijemo oljčno olje.
Ko se olje segreje, na njemu popražimo čebulo, da začne ob robovih rjaveti.
Dodamo nasekljane sušene paradižnike in česen ter pomešamo.
Ko česen zadiši, dodamo narezan feferon in papriko ter pražimo 1 minuto.
Zdaj v ponev skoči še odlična skuša z zelenjavo Delamaris Weekend.
Pražimo še žlice naribanega parmezana.
2 žlici rikote, nato zalijemo z jušno osnovo
Počakamo, da osnova zavre, nato vanjo stresemo testenine.
Med rednim mešanjem kuhamo pokrito 5 minut in odkrito približno 7 minut - skupaj naj se testenine kuhajo približno 2 minuti dlje, kot je navedeno na embalaži.
Ogenj zmanjšamo, v ponev pa stresemo nariban parmezan.
V testenine vmešamo najprej rikoto, nato pa še češnjevce.
Vse skupaj dobro premešamo, nato pa odstavimo.
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
SKUŠA WEEKENDV paradižnikovi omaki
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮