Sestavine
200 g
moke
100 g
masla
1
rumenjak
40 ml
hladne vode
2 x 90 g
Sardine v sončničnem olju
2
jajci
50 ml
sladke smetane
80 g
naribanega sira
1
por
Postopek po korakih
Moko zmešamo s koščki masla in soljo, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak in vodo ter zamesimo testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo v hladilnik za eno uro.
V skledi zmešamo jajca, smetano in sir. Por narežemo in prepražimo na olivnem olju. Ko se ohladi ga dodamo v skledo z jajci in premešamo.
Testo razvaljamo v krog in z njim obložimo pekač. Z vilico na več mestih preluknjamo dno testa, nato pa ga obložimo s peki papirjem na katerega nasujemo suh fižol, ki bo deloval kot obtežitev med peko. Na 180°c pečemo približno 15min, nato pa odstranimo peki papir s fižolom in vlijemo jajčni nadev. Na vrh zložimo še sardine, nato pa pečemo še cca pol ure, da se nadev strdi.
Zahtevnost
Čas
60 min
V receptu smo uporabili
SARDINE V SONČNIČNEM OLJU
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮