VIDEO: Polpete s sardinami

Odlična popestritev jedilnika so polpete s sardinami, po receptu Jerneja Kitchena. Polpeti naj bodo debeli približno 2 cm, saj jih na ta način lažje spečemo. Odličen predlog za serviranje je burger. Bombetko popečemo, premažemo s koktajl omako (ali z majonezo). Dodamo plasti sveže solate, krompirjevega polpeta s sardinami z limono, paradižnika, čebule, kislih kumaric in omake. V polpete lahko dodamo tudi več svežih zelišč, kot na primer:  koriander, baziliko, origano.

Sestavine

500 g

kuhanega krompirja

3 x 90 g

Sardine z limono

1 pest

svežega peteršilja

1 kos

mlada čebula

1/2

čilija

1/2 žličke

mlete paprike

1/2 žličke

soli

1/2 žličke

popra

1

jajce

Postopek po korakih

Ohlajen skuhan krompir in sardine z limono damo v skledo in dobro pretlačimo z vilico. Dodamo sesekljan svež peteršilj, sesekljano mlado čebulo, ½ sesekljanega čilija, mleto papriko, sol in poper. Dobro premešamo, dodamo jajce in oblikujemo v polpete.

Na kuhalnik pristavimo ponev in v njej spečemo polete, pečemo jih v več obrokih, na vsaki strani približno 3 – 4 minut.

Pečene polpete postrežemo v bombetki z omako in zelenjavo ali pa s svežo, sezonsko solato.

Zahtevnost

Čas

20 min

V receptu smo uporabili

SARDINE z limono

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!