Sestavine
Paprike
3 x 125 g
Skuša Izola Brand
5-7
paprik
100 g
riža
1
čebula
1
korenček
1
majhna bučka
1 žlička
česna v prahu
1 žlička
sladke rdeče paprike
1
jajce
200 ml
vode
olivno olje
Paradižnikova omaka
500 g
pasiranega paradižnika
200 ml
vode
1 žlička
sladkorja
1 žlica
moke
Postopek po korakih
Nadev: Na dveh žlicah oljčnega olja prepraži nasekljano čebulo, da postekleni. Tako bučko kot korenček nareži na kocke in stresi v ponev. Soli in popraj po okusu, nato pa v ponev stresi še česen v prahu in sladko rdečo papriko. Dobro premešaj in praži 3 minute, nato v ponev stresi riž. Ko se še riž konkretno premeša z zelenjavo, je čas, da nastopi zvezda dneva - legendarna skuša z zelenjavo Izola Brand. V ponev je daj tri konzerve. Premešaj in dolij 200 ml vode. Pusti, da zdaj vsebina ponve brbota 10 minut, da se riž napol skuha. Ponev odstavi in počakaj, da se ohladi, nakar v nadev primešaš še eno jajce. Pograbi paprike in z nožkom izreži luknjo okoli peclja. Iz paprik odstrani semena. Vsako papriko nadevaj približno do tričetrt, nato pa jo začepi z izrezanim pokrovčkom. Paprike razporedi po ognjevarni posodi s pokrovom.
Paradižnikova omaka: Dve žlici olja segrej in na njemu popraži moko, da rahlo porjavi. Dodaj pasiran paradižnik, sladkor, sol, poper, lovorjev list in vodo. Kuhaj, dokler se omaka ne zgosti, vmes pa večkrat premešaj. Dobljeno omako zlij v posodo s paprikami in jo odkrito postavi v pečico. Paprike kuhaj v pokriti posodi 45 minut pri 220 °C, nato pa še odkrite 15 minut pri 200 °C.
Zaradi priročnosti in odličnega okusa se bodo te polnjene paprike zagotovo kmalu spet znašle v tvoji pečici.
Recept sta ustvarila: Midva kuhava
Zahtevnost
Čas
90 min
V receptu smo uporabili
IZOLA BRANDSkuša z zelenjavo
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮