Pikan­ten namaz s sardinami

Enostaven način kako lahko sardine spremeniš v začinjen namaz. To je priročen recept, popoln za nepričakovane druženje.

Sestavine

1

Delamaris sardine Pikant

100g

navadnega jogurta ali kisle smetane

1

limona, naribana lupinica in iztisnjen sok

1

majhna šalotka, drobno sesekljana

1

majhen šopek peteršilja, drobno sesekljan

ščepec paprike v prahu

ščepec kajenskega popra (ali navadnega)

ščepec čebule v prahu

Postopek po korakih

Sardine odcedimo in jih stresemo v skledo. Olje prihranimo. Sardine rahlo pretlačimo z vilico. Vmešamo jogurt ali kislo smetano, limonino lupinico in kanček soka, šalotko, peteršilj, prekajeno papriko, kajenski poper in čebulo v prahu. Dobro začinimo in po potrebi dodamo še malo limoninega soka. Pred serviranjem pokapljamo s prihranjenim oljem.

Zahtevnost

Čas

15 min

V receptu smo uporabili

SARDINEPIKANT

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!