Sestavine
Tempura
45 g
gladke bele moke
100 ml
ledeno hladne vode
Riževe kroglice s skušo
2x 125 g
kuhanega riža
1 x 125 g
Skuša Izola Brand
1
drobno sesekljana čebula
1
drobno sesekljan čili
1
lupinica in 1/2 soka limete
1
žlica sojine omake
1 čajna žlička
sveže nastrganega ingverja
1 čajna žlička
garam masale (poljubno)
1 žlička
mlete kurkume
1 šop
svežega koriandra
1 l
rastlinskega olja
Arašidova omaka
70 g
arašidovega masla
30 g
sladke čili omake
1
limetin sok
1 čajna žlička
sveže nastrganega ingverja
70 ml
vode
Postopek po korakih
Riževo moko in vodo premešamo v skodelici in shranimo v hladilniku do uporabe. To je zmes, v kateri bomo ocvrli naše kroglice. V večji skledi premešamo kuhan riž, Delamaris Izola Brand skušine cmoke (1 konzerva), sesekljan čili, lupinico limete, sok polovico limete, sojino omako, sesekljano čebulo, nastrgan ingver, garam masalo (poljubno), kurkumo in sesekljan koriander.
Pripravljeno zmes oblikujemo v 12 kroglic (velikost golf žogice). Vsako kroglico postavimo na pladenj. Medtem segrejemo kozico z rastlinskim oljem. Olje segrejemo do približno 170 – 175 °C. Medtem ko se olje segreva pripravimo arašidovo omako. V blender damo arašidovo maslo, sladko čilijevo omako, limetin sok, sveže nastrgan ingver in vodo. Zmešamo v gladko omako in shranimo v hladilnik do uporabe.
Tempuro vzamemo iz hladilnika, jo premešamo in vsako kroglico potopimo v zmes, da je v celoti obdana s tankim slojem tempure. S penovko vsako kroglico previdno potopimo v olje. Cvremo 3 minute, ta kroglice postanejo hrustljave. Ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tako da jih nataknemo na nabodala ali serviramo na krožniku. V servirni skodelici postrežemo arašidovo omako, lahko pa ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tudi s svežo, sezonsko solato ali s holandsko omako.
NASVETI: Uporaba tempure pri cvrtju omogoča, da je jed manj mastna in hrustljava. Namesto koriandra lahko uporabimo peteršilj. Oblikovane riževe kroglice s skušo lahko shranimo v zamrzovalniku v dobro zaprti posodi ali vrečki do tri mesece.
Zahtevnost
Čas
30 min

V receptu smo uporabili
IZOLA BRANDSkuša z zelenjavo
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
🐟🫒 NOV OKUS Losos Mediteran – vrhunska ribja solata, ki vas bo navdušila s polnostjo okusa! Čvrsti koščki lososa se odlično dopolnjujejo z zelenjavnim mixom, bisernim kuskusom in mediteranskimi zelišči. 🌱🥕
Popolna izbira za hiter obrok ali gurmanski trenutek, polna beljakovin in omega-3 maščobnih kislin. Idealna za vsak trenutek dneva! ☺️🥗
Ribe z zelenjavo Delamaris, spominek iz Slovenije
🍋 Popolna osvežitev za vaše brbončice! 🍋
Fileti skuše in sardine z limono – popolna kombinacija okusa! 🐟✨
Limona doda pravo osvežitev, ki odlično uravnoteži okus rib in naredi ta prigrizek enostaven ter poln okusa. 🌿👌
Svežina v vsakem grižljaju! Kdo se nam pridruži? 😋
Pločevinke so že dolgo sinonim za praktičnost pri transportu in ohranjanje trajnosti jedi! 🐟💚
Zakaj so naše tako posebne? Narejene so iz aluminija – lažje se odprejo, lažje prenašajo in se 100% reciklirajo! 🌱✨
Poleg tega smo se s tem izognili sekundarni embalaži, ker skrbeti za okolje je vedno kul! 🌍♻️
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
🏆 Pokal Vitranc x Delamaris 🐟
Ta vikend je Kranjska Gora ponovno dihala s smučarskimi navdušenci, kjer se je odvijal že 64. Pokal Vitranc, ena najboljših tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške.💙 Kot ponosni sponzor tega vrhunskega dogodka smo v Delamarisu podprli vztrajnost, predanost in odličnost – vrednote, ki nas povezujejo s svetom alpskega smučanja. ⛷️
🔥 Čestitke vsem zmagovalcem in našim slovenskim smučarjem za borbene nastope! 🇸🇮
Hvala vsem, ki ste delili to strastno športno zgodbo z nami! Za koga ste vi navijali? 🎿👇