Sestavine
1 x 156 g
Inčunov
600 g
krompirjevih njokov
3
stroki česna
svež zrel paradižnik
svež timijan
Postopek po korakih
V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo narezan česen in inčune. Preden se česen obarva dodamo na drobno sesekljane paradižnike. Na srednjem ognju počasi kuhamo da se paradižniki zmehčajo in dobimo gosto omako. Poskusimo in po potrebi posolimo.
Njoke skuhamo v osoljeni vreli vodi, jih s penovko preložimo v ponev z omako in dobro premešamo.
Na krožniku dodamo še par inčunovih filetov in potresemo s svežim timijanom.
Zahtevnost
Čas
15 min
V receptu smo uporabili
INČUNIslani fileti
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮