Koru­zna juha s tuno Mexicano

Po receptu Jerneja Kitchena.

Sestavine

2 x 125 g

Tuna Mexicana

2

čebuli

1

stebelna zelena

1

korenje

1

hruška

2 žlici

olivnega olja

1

krompir

1/2

pora

400 g

sladke mlade koruze

1

vejica timijana

1 l

zelenjavne ali ribje osnove (ali vode)

50 g

sladke smetane

Postopek po korakih

Pripravimo zelenjavo: Čebulo olupimo in sesekljamo na drobno. Stebelno zeleno in korenje olupimo in narežemo na drobne kocke. Hruško dobro operemo, osušimo in narežemo na majhne kocke. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Poru odstranimo zunanje liste, ga očistimo in narežemo na drobno

Pražimo zelenjavo: Večji lonec postavimo na zmeren ogenj, dodamo olivno olje in vso pripravljeno zelenjavo ter hruško. Pražimo 10 minut, da se zelenjava zmehča in postekleni, občasno premešamo.

Dodamo koruzo ter vejico timijana. Kuhamo 10 minut, redno premešamo. Nato dodamo zelenjavno ali ribjo jušno osnovo (uporabimo pa lahko tudi vodo), pokrijemo s pokrovko ter kuhamo še 30 minut ob rahlem vrenju. Nasvet Uporabimo lahko svežo koruzo, zamrznjeno koruzo ali koruzo odcejeno iz pločevinke.

Spasiramo: Večino juhe spasiramo s paličnim mešalnikom, da se juha zgosti, eno zajemalko juhe pa prihranimo in dodamo v spasiramo juho, da dodamo teksturo in bogat okus.

Zahtevnost

Čas

60 min

V receptu smo uporabili

TUNA Mexicanas fižolom, koruzo in rdečo papriko

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!