VIDEO: Gra­ti­ni­ra­ne testenine

Testenine bodo slastno zadišale iz domače pečice, če sledimo receptu, ki ga je za Delamaris pripravil znani bloger Jernej Kitchen. Ob receptu dodaja tudi nasvet, naj omako uporabimo tudi kot nadev za lazanjo ali kanelone. Blitvo lahko zamenjamo z mlado špinačo, prav tako lahko mocarelo zamenjamo za kakšen drug mladi sir. Svetuje, naj ne kuhamo predolgo, da ostane skuša sočna in sveža, testenine pa naj skuhamo al dente, da se med peko ne razkuhajo.

Sestavine

2 žlici

olivnega olja

2 stroka

česna

1 vejica

rožmarina

400 g

sesekljanih paradižnikov

2 x 125 g

Skuša Weekend

1 žlička

soli

1 žlička

zmletega popra

70 g

blitve

350 g

kuhanih testenin

200 g

mocarele

2 žlici

drobtin

1 vejica

origana

Postopek po korakih

Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija.

Na kuhalnik pristavimo večjo ognjevarno ponev. V njej segrejemo oljčno olje, na katerem med mešanjem prepražimo tanke rezine dveh strokov česna ter vejico timijana.

Dodamo sesekljane paradižnike in rahlo pokuhamo, nato dodamo Weekend skušo ter blitvo. Začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in kuhamo še približno 2 minuti. Dodamo skuhane testenine, premešamo.

Po vrhu potrosimo koščke mocarele in drobtine. Postavimo v pečico in pečemo 15 minut na 220 stopinj Celzija oziroma tako dolgo, da je jed hrustljavo zapečena.

Posujemo s svežim origanom in postrežemo.

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

SKUŠA WEEKENDV paradižnikovi omaki

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!