Testenine bodo slastno zadišale iz domače pečice, če sledimo receptu, ki ga je za Delamaris pripravil znani bloger Jernej Kitchen. Ob receptu dodaja tudi nasvet, naj omako uporabimo tudi kot nadev za lazanjo ali kanelone. Blitvo lahko zamenjamo z mlado špinačo, prav tako lahko mocarelo zamenjamo za kakšen drug mladi sir. Svetuje, naj ne kuhamo predolgo, da ostane skuša sočna in sveža, testenine pa naj skuhamo al dente, da se med peko ne razkuhajo.
Sestavine
2 žlici
olivnega olja
2 stroka
česna
1 vejica
rožmarina
400 g
sesekljanih paradižnikov
2 x 125 g
Skuša Weekend
1 žlička
soli
1 žlička
zmletega popra
70 g
blitve
350 g
kuhanih testenin
200 g
mocarele
2 žlici
drobtin
1 vejica
origana
Postopek po korakih
Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija.
Na kuhalnik pristavimo večjo ognjevarno ponev. V njej segrejemo oljčno olje, na katerem med mešanjem prepražimo tanke rezine dveh strokov česna ter vejico timijana.
Dodamo sesekljane paradižnike in rahlo pokuhamo, nato dodamo Weekend skušo ter blitvo. Začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in kuhamo še približno 2 minuti. Dodamo skuhane testenine, premešamo.
Po vrhu potrosimo koščke mocarele in drobtine. Postavimo v pečico in pečemo 15 minut na 220 stopinj Celzija oziroma tako dolgo, da je jed hrustljavo zapečena.
Posujemo s svežim origanom in postrežemo.
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
SKUŠA WEEKENDV paradižnikovi omaki
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮