Ribji bur­ger — pro­te­in­ski pol­pe­ti s skušo

Odličen recept, ki smo ga pripravili v sodelovanju z 220 stopinj poševno. 

Sestavine

Sestavine za 6 večjih polpetov:

1 konzerva

Delamaris fileti skuše mediteran

1 konzerva

Delamaris skuša pikant

240 g

kuhanega belega fižola

4-6 žlic

ovsenih kosmičev

2 žlici

drobtin

2 žlici

parmezana

2

jajci

sol

poper

Sestavine za omako:

1/2 lončka

jogurta

1 žlica

majoneze

1 žlica

olivnega olja

1

kisla kumarica

1/2 žličke

suhega (ali 1 žlička svežega) koperca

​malo soka limone

sol

poper

Ostale sestavine:

3 žlici

drobtin

1 žlica

parmezana

olje za peko

solata​

6

bombetk

Postopek po korakih

Fižol z vilico pretlačimo, dodamo fileje skuše (olje prej odcedimo), ki jo raztrgamo z vilico, nato pa dodamo še vse preostale sestavine za polpete.

Maso dobro premešamo ter jo pustimo stati približno 1 uro, da se kosmiči napihnejo in masa stisne.

V kolikor nam primanjkuje časa, lahko maso pripravimo večer prej in jo shranimo v hladilniku.

Oblikujemo polpete. Najlažje gre z rahlo vlažnimi rokami. Po želji polpete še povaljamo v mešanici drobtin in parmezana.

Polpete spečemo na malo maščobe. Pečemo jih približno 2 minuti na vsaki strani oz. da lepo pozlatijo.

Kumarico na drobno narežemo. Preostale sestavine za omako z metlico dobro premešamo, nato pa v omako dodamo še kumarico.

Bombetke prerežemo in jih nežno popečemo na malo maščobe. Sestavimo burger.

Zahtevnost

Čas

60 min

V receptu smo uporabili

FILETI SKUŠEMEDITERAN

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!