VIDEO: Fileti skuše v mediteranski omaki

Fileti skuše so gurmanska poslastica. Lahko jih uživamo samostojno, odlični pa so tudi postreženi s testeninami in drugimi prilogami za posebna kulinarična doživetja. V receptu smo uporabili Filete skuše Mediteran z mešanico ekstra deviškega in rastlinskega olja. Uporabimo lahko tudi Filete skuše z limono, ki jed še osveži.

Sestavine

2 x 125 G

Skuša Mediteran

1

steblo zelene

1

čebula

2 žlici

olivnega olja

2

stroka česna

2

sušena paradižnika

1

suhi čili

250 g

češnjevih paradižnikov

1

vejica sveže bazilike

400 g

sesekljanih paradižnikov

1 žlička

soli

50 g

zelenih oliv

Postopek po korakih

Na kuhalnik pristavimo večjo ponev. V njej segrejemo oljčno olje, na katerem med mešanjem prepražimo sesekljano čebulo, sesekljano steblo zelene, sesekljana stroka česna, sesekljan sušen paradižnik in sesekljan suhi čili.

Češnjev paradižnik očistimo, narežemo na četrtine ter dodamo v ponev k zelenjavi skupaj z vejico bazilike. Med rednim mešanjem kuhamo 5 minut.

Dodamo sesekljane paradižnike in rahlo pokuhamo, približno 10 minut, da se omaka zgosti. Redno premešamo in začinimo po okusu s soljo, dodamo še olive in premešamo.

Filete skuš razporedimo po omaki in jed odstavimo s kuhalnika. Posujemo s svežo baziliko in postrežemo s svežim kruhom.

NAMIGI: Jed se lahko postreže kot hladna ali topla predjed s svežim kruhom. Omako lahko uporabimo tudi kot preliv čez poljubne testenine. Mediteransko omako s skušami lahko postrežemo tudi kot zajtrk z ocvrto jajco. Omako lahko pripravimo tudi vnaprej in jo zamrznemo do enega meseca. Mediteransko omako segrejemo in postrežemo z ribo.

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

SKUŠA MEDITERANAZ OLIVAMI IN KAPRAMI

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!