Sestavine
4 x 110 g
Klapavice v paradižnikovi omaki
1
čebula
4
stroki česna
olivno olje
400 g
očiščenih lignjev
1 dcl
suhega belega vina
Postopek po korakih
Na olivnem olju popražimo drobno narezano čebulo.
Ko postekleni dodamo še sesekljan česen, takoj za tem pa še na kolobarje narezane lignje.
Na hitro popražimo, zalijemo z belim vinom in počasi kuhamo, da se lignji zmehčajo.
Na koncu dodamo še klapavice v paradižnikovi omaki, premešamo in kuhamo še kakšno minuto.
Postrežemo z rezinami polente ali kruhom popečenim na olivnem olju
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
ŠKOLJKE KLAPAVICEV PARADIŽNIKOVI OMAKI
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮