Zdrava kvinojina pizza

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine:

  • Testo: 
  • 1/2 skodelice surove kvinoje 
  • 1 žlica ovsenih kosmičev
  • 1 žlica indijskega tropotca (psyllium husk) 
  • ½ polovica vrečke vinskega kamna (ali pecilnega praška) 
  • 1 žlica olja 
  • Sol
  • Poper 
  • Nadev: 
  • 1 skodelica paradižnikove mezge 
  • 1 manjša bučka 
  • 1 pest sveže špinače 
  • ½ skodelice naribanega kozjega sira 
  • 1 Delamaris Tuna Steak

Priprava

  • Za pripravo testa najprej v osoljeni vreli vodi skuhamo kvinojo, jo odcedimo in popolnoma ohladimo. Nato zmešamo s preostalimi sestavinami in jo postavimo v hladilnik vsaj za 15 minut, da se sestavine povežejo in nabreknejo. 
    Pečemo 20 minut na peki papirju na 200°C. 
    Medtem, ko se maša hladi v hladilniku, pripravimo sestavine za nadev. Bučko narežemo na kolobarčke, posolimo in z obeh strani popečemo na pomaščeni ponvi. Paradižnikovo mezgo izdatno začinimo z origanom in baziliko. 
    Ko je testo pečeno do ¾, vzamemo iz pečice in ga premažemo s paradižnikovo mezgo ter obdamo s popečenimi bučkami, listi sveže spinače, naribanim sirom in Tuna Steak Delamaris, ki poskrbi za nepogrešljive beljakovine in Omega 3 maščobne kisline. 
    Testo z oblogo pečemo na 180°C še nadaljnih 10 minut.

    Recept ustvarila: Saša Zor (foodiva)



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!