Tunina lazanja po mehiško

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   
Radosti

Sestavine:

Bešamel:

700 ml mleka

50 g moke

50 g masla

sol

poper

muškatni orešček

Tunin nadev:

4 x Delamaris Tuna Mexicana

250 g paradižnikovih koščkov

100 g kuhane koruze

100 g rdečega fižola

sol

poper

Lazanja:

12 listov za lazanjo

200 g gaude

60 g trdega sira

Postopek:

Bešamel:

  1. V kozici raztopimo maslo in na njemu popražimo moko.
  2. Zalijemo z mlekom in z metlico dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
  3. V kozico stresemo sol, poper in muškatni orešček.
  4. Bešamel mešamo z metlico toliko časa, dokler ne postane gost.

 

Tunin nadev:

  1. Izvrstno in rahlo pikantno tuno z zelenjavo Tuna Mexicana izpod rok ribjih mojstrov Delamaris čmoknemo v posodo.
  2. Dodamo odcejeno kuhano koruzo, rdeč fižol in paradižnikove koščke.
  3. Solimo in popramo po okusu.

 

Lazanja:

  1. Za temelje te slastne tunine lazanje dno pekača najprej premažemo s plastjo bešamela.
  2. Na bešamel položimo tri liste za lazanje.
  3. Naslednja plast je iz tuninega nadeva, ki mu sledi ribana gauda.
  4. Gradnjo nadaljujemo z listi za lazanjo, bešamelom, tuninim nadevom in sirom.
  5. Zadnja faza gradnje sestoji iz listov za lazanjo, bešamela, ribane gaude in obilice ribanega trdega sira.
  6. Lazanjo pečemo 40 minut pri 200 °C.


Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!