Tunin vroči sendvič

Uporabniška ocena: / 1
Vaša ocena:   

Ko naletiš na vrhunsko tuno, kot je Delamaris Tuna Steak, jo je potrebno vključiti v jed, kjer zasije. V družbi paradižnika in kislih kumaric se tuna počuti kot v domačem zalivu, ko pa vse skupaj zapakiramo v hrustljavo zapečen sendvič z obilico stopljenega sira, je nasmešek na obrazu zagotovljen.


Slika

Sestavine:

  • Tunin nadev: 
  • 1 x Delamaris Tuna Steak
  • 3 majhne kisle kumarice
  • 1 šalotka
  • 1 majhen paradižnik
  • 2 žlici majoneze
  • 2 žlički nasekljanega peteršilja
  • 70 g naribane mocarele
  • 50 g provolone sira
  • Sol
  • Poper
  • Ostalo: 
  • 4 kosi kruha
  • 1 žlica masla

Postopek

  • Priprava nadeva:

    Kisle kumarice, paradižnik in šalotko nasekljamo na mini kocke.Nasekljano zelenjavo zmešamo z majonezo, mocarelo in nasekljanim peteršiljem. Dodamo zvezdo sendviča, izvrsten Delamaris tuna steak! Solimo in popramo po okusu.

    Vroči sendvič:

    Kos kruha namažemo z maslom in ga postavimo v pekač z masleno stranjo navzdol. Po njemu razporedimo polovico nadeva, povsem do roba. Provolone narežemo na tanke rezine in ga razporedimo po nadevu. Pograbimo še en kos kruha, ga premažemo z maslom in ga postavimo na vrh sendviča z masleno stranjo navzgor. Postopek ponovimo še za drug sendvič. Pečico segrejemo na 200 °C in v njej za 7-10 minut pečemo sendviča. V kolikor želimo ekstra hrustljav kruhek, zadnji dve minuti vklopimo žar funkcijo.

    Recept sta ustvarila: Midva kuhava



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!