Sestavine
Tempura
45 g
gladke bele moke
100 ml
ledeno hladne vode
Riževe kroglice s skušo
2x 125 g
kuhanega riža
1 x 125 g
Skuša Izola Brand
1
drobno sesekljana čebula
1
drobno sesekljan čili
1
lupinica in 1/2 soka limete
1
žlica sojine omake
1 čajna žlička
sveže nastrganega ingverja
1 čajna žlička
garam masale (poljubno)
1 žlička
mlete kurkume
1 šop
svežega koriandra
1 l
rastlinskega olja
Arašidova omaka
70 g
arašidovega masla
30 g
sladke čili omake
1
limetin sok
1 čajna žlička
sveže nastrganega ingverja
70 ml
vode
Postopek po korakih
Riževo moko in vodo premešamo v skodelici in shranimo v hladilniku do uporabe. To je zmes, v kateri bomo ocvrli naše kroglice. V večji skledi premešamo kuhan riž, Delamaris Izola Brand skušine cmoke (1 konzerva), sesekljan čili, lupinico limete, sok polovico limete, sojino omako, sesekljano čebulo, nastrgan ingver, garam masalo (poljubno), kurkumo in sesekljan koriander.
Pripravljeno zmes oblikujemo v 12 kroglic (velikost golf žogice). Vsako kroglico postavimo na pladenj. Medtem segrejemo kozico z rastlinskim oljem. Olje segrejemo do približno 170 – 175 °C. Medtem ko se olje segreva pripravimo arašidovo omako. V blender damo arašidovo maslo, sladko čilijevo omako, limetin sok, sveže nastrgan ingver in vodo. Zmešamo v gladko omako in shranimo v hladilnik do uporabe.
Tempuro vzamemo iz hladilnika, jo premešamo in vsako kroglico potopimo v zmes, da je v celoti obdana s tankim slojem tempure. S penovko vsako kroglico previdno potopimo v olje. Cvremo 3 minute, ta kroglice postanejo hrustljave. Ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tako da jih nataknemo na nabodala ali serviramo na krožniku. V servirni skodelici postrežemo arašidovo omako, lahko pa ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tudi s svežo, sezonsko solato ali s holandsko omako.
NASVETI: Uporaba tempure pri cvrtju omogoča, da je jed manj mastna in hrustljava. Namesto koriandra lahko uporabimo peteršilj. Oblikovane riževe kroglice s skušo lahko shranimo v zamrzovalniku v dobro zaprti posodi ali vrečki do tri mesece.
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
IZOLA BRANDSkuša z zelenjavo
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.