Paštete Delamaris

23 julij 2018

Tradicionalni slovenski zajtrk

Del slovenskega zajtrka in malice so bile že od nekdaj tudi ribje paštete Delamaris. Izdelane so po tradicionalnih recepturah brez konzervansov in brez glutena. Po njih rade posegajo vse generacije, ki izbirajo izdelke najvišjih standardov.

Paštete Delamaris

Paštete Delamaris vsebujejo le najboljšo ribo in zelenjavo

Na mladost nas spominja tradicionalna Turistična pašteta, ki s svojo značilno rdečkasto barvo navdušuje že več kot 40 let. Narejena je izključno iz skuše, ki je bogata z omega 3 maščobnimi kislinami ter korenja in paradižnika. Sveža pašteta Izola brand z okusom in izgledom spominja na svojega velikega brata – izdelek skušo z zelenjavo Izola brand. Pripravljena je iz skuše, paradižnika, korenja in naravnih začimb. Lososova pašteta je narejena z mislijo na vse ljubitelje dimljenega lososa in mazljivih paštet. Med ribjimi paštetami je zaradi svojega nevtralnega okusa zelo priljubljena tudi Tunina pašteta.

Paštete Delamaris
V testu neodvisnih raziskav, ki jo je opravil Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave v letu 2018, je bila v bazenu različnih proizvajalcev najbolje ocenjena prav pašteta Delamaris, saj brez konzervansov in drugih aditivov in odličnega okusa.

Uporabimo jih lahko tudi v kulinariki. Odlični recepti s paštetami Delamaris

Delamaris, ki ima tradicijo priprave ribjih jedi že skoraj 140 let, je po meri sodobnega potrošnika razvil odlične dobrote, ki jih imamo lahko vedno pri roki. Skuše, sardine in tune z zelenjavo in v olju ter paštete so znane po svoji kakovosti in odličnem okusu. Že pripravljene ribje dobrote so rešitev za vse, ki se zavedajo pomena zdrave prehrane. Zaradi sterilizacije in hermetičnega tesnjenja embalaže je njihova svežina podaljšana od 3 – 5 let in jih imamo lahko vedno pri roki. Prepoznamo jih po modri ribici.

Omega 3 potrebujemo vsakodnevno

Nekdaj je veljalo pravilo, da morajo biti ribe na našem jedilniku vsaj enkrat tedensko. Nutricionisti danes ugotavljajo, da omega 3 maščobne kisline potrebujemo vsakodnevno, ker skrbijo za pravilno delovanje srca, uravnavanje krvnega pritiska in razvoj možganov. Odbor za dietetične izdelke, prehrano in alergije v okviru Europen food safety Authority (EFSA) ugotavlja, da je 250 mg omega 3 maščobnih kislin dnevno ustrezen vnos za vzdrževanje splošnega zdravja srca in ožilja pri zdravih odraslih in otrocih. Za odrasle s srčno žilnimi težavami in krvnim pritiskom so potrebne vrednosti EPA in DHA od 2 do 4 grame dnevno. To veliko moč narave za dolgo življenje so najbolj poznali Eskimi. Prehranjevali so se predvsem z divjim lososom in skušami.Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!