Za zbiratelje. Bogastvo zgodb in okusov Delamarisa

30 marec 2020

Ljudje smo zbiratelji. Lepih trenutkov, izjemnih posameznikov, ki nam lepšajo dneve, izkušenj in tudi tistih stvari, ki so nam pri srcu. Tako tudi izdelki edinega slovenskega ponudnika pripravljenih ribjih jedi mnoge spremljajo že vse življenje. Tradicionalne okuse, ki se v svoji kvaliteti ne spreminjajo, poznajo številne generacije. Spreminja se le embalaža in ta je za mnoge nekaj posebnega.

Zbirateljska vrednost

Izdelkov, kateri so nam ostali v najlepših spominih iz otroštva, je veliko. Med njimi ima pomembno mesto slovensko podjetje Delamaris, ki je v svoji več kot 140 letni tradiciji razvil, ponudil in navdušil s pestro paleto okusov. Le kdo ne pozna legendarne Turistične pašete, Ribe z zelenjavo Izola Brand, Weekend in drugih izdelkov, ki so še dandanes del našega življenja, čeprav se je njihova zunanja podoba skozi desetletja spreminjala. Njihov okus nas je navduševal že pred sto leti, in nas prepriča tudi danes.

Kako do dobre ribe? Z lahkoto!

Delamaris je svetovno priznana slovenska blagovna znamka, ki je nastala iz marljivih rok številnih generacij. Domača kakovost in tradicionalne recepture so vir kulture in identiteta naroda. Ponosni ter hvaležni nadaljujejo to izročilo v Delamarisu danes tudi nove generacije.

Tudi danes se lahko naužijemo visokokakovostne ribe in zelenjave, ki v teh tradicionalnih izdelkih ni zamrznjena, temveč je pripravljena po posebnem postopku fermentacije, s čimer se pomembno razlikuje od drugih sorodnih izdelkov in dosega višjo kakovost ter boljši okus.

Skupinska slika

Zbirko zgodovinskih embalaž in promocijskih materialov edinstvenega slovenskega proizvajalca konzerviranih ribjih jedi s tradicijo od lega 1879, si bomo lahko ogledali na mednarodnem sejmu zbirateljstva Collecta, ki bo jeseni na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Rdeča nit sejma bo NOSTALGIJA. P Popeljala nas bo v prijetne občutke preteklosti, ki so nam še posebej ostali pri srcu.

Pomen embalaže in skrb za okolje

Že od nekdaj so si ljudje prizadevali ohranjati trajnost živil. Jedi so solili, sušili, dimili in vlagali. Pločevinka se je razvila v letu 1810 zaradi praktičnosti pri transportu in za ohranitev trajnosti jedi. Ostala je aktualna vse do danes. Pločevinke so vse popularnejše, ker zagotavljajo dobro zaščito pred mehanskimi vplivi, so neprepustne za vodo in pline ter mikroorganizme. Za izdelavo kovinske embalaže v prehranski industriji se danes uporabljata jeklena pločevina in aluminij.

V letu 2016 je Delamaris investiral v novo tehnologijo pakiranja v sodobno aluminijsko embalažo, ki se lažje odpira in je v primerjavi s pločevino lažja, ter se 100% reciklira. Njen premaz je brez BPA.

Ob spremembi pakiranja iz pločevine v aluminij, je Delamaris prenovil tudi dizajn ter se sočasno na večini svojih izdelkov izognil sekundarni embalaži, kar prinaša dodatni prihranek pri energiji pakiranja in je nov korak na poti za ohranitev okolja.

Skupinska slika Skupinska slika

Receptura najbolj prodajanih rib z zelenjavo ostaja nespremenjena že več kot stoletje, spreminja se le podoba. Na fotografiji prikaz najbolj opaznih sprememb embalaže Weekend zadnjih petdesetih letih.

Vir: Novice Svet24Stopi v stik z nami, sledi nam na Facebooku ali nakupuj v naši spletni trgovini!