Tunina pašteta Delamaris je najboljša

09 april 2018

Kakovost je potrdil Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave.
V testu neodvisnih raziskav je Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave analiziral več tuninih paštet različnih proizvajalcev. Najbolje je bila ocenjena Tunina pašteta Delamaris, ki je brez konzervansov in aditivov.

VIR: Portal potrošnikov ZOOM, ki ga upravlja Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave.

Zdrava malica je lahko vedno pri roki.
Zaradi aktivnega načina življenja žal mnogi nimamo veliko časa za pripravo polnovrednega prigrizka ali zdrave večerje vsak delovni dan. Praktična rešitev so zato že pripravljene jedi, ki pa naj bodo zdrave in ustrezajo sodobnim smernicam za pripravo obroka.

Bogat vir omega 3 so skuše, sardine, losos in tune. V slovenskem podjetju Delamaris so združili znanje številnih prehranskih strokovnjakov in po meri sodobnega potrošnika razvili odlične že pripravljene izdelke, ki vsebujejo ribo, omako in več kot sedem vrst zelenjave ter so brez glutena. Izbiramo lahko med široko ponudbo izdelkov različnih filetov skuše, skušo z zelenjavo, sardinami, tuno z zelenjavo, školjkami, inčuni in paštetami različnih okusov. Že pripravljene ribje dobrote so rešitev za vse, ki se zavedajo pomena zdrave prehrane. Zaradi sterilizacije in hermetičnega tesnjenja embalaže je njihova svežina podaljšana od 3 – 5 let in jih imamo lahko vedno pri roki. Odlične so za zajtrk, samostojen obrok na poti, v službi ali kot ena od sestavin v kulinariki. Zdaj si lahko vzamemo čas zase in uživamo v izbranih jedeh.

Tunino pašteto lahko pripravite tudi sami.
Za glavno sestavino vam priporočamo Delamaris Tuno z zelenjavo Provencale, Mediterano ali pikantno Mexicana, saj je samostojna tuna v olju premastna. K tuni v slanici pa bi za mazljivost morali doma dodati tudi veliko druge maščobe. Recept za pripravo Tuninega namaza si lahko ogledate v video posnetku blogerja Gašperja in njegovega asistenta Matica v izzivu @MidvaKuhava.si. Za mazljivost domače paštete lahko uporabite druge zelenjavne omake.

Omega 3 potrebujemo vsakodnevno.
Nekdaj je veljalo pravilo, da morajo biti ribe na našem jedilniku vsaj enkrat tedensko. Nutricionisti danes ugotavljajo, da omega 3 maščobne kisline potrebujemo vsakodnevno, ker skrbijo za pravilno delovanje srca, uravnavanje krvnega pritiska in razvoj možganov. Odbor za dietetične izdelke, prehrano in alergije v okviru Europen food safety Authority (EFSA) ugotavlja, da je 250 mg omega 3 maščobnih kislin dnevno ustrezen vnos za vzdrževanje splošnega zdravja srca in ožilja pri zdravih odraslih in otrocih. Za odrasle s srčno žilnimi težavami in krvnim pritiskom so potrebne vrednosti EPA in DHA od 2 do 4 grame dnevno.

Porcija 125 gramov skuše Delamaris zadosti polovici dnevne potrebe po omega 3 maščobnih kislinah za nujno potrebno normalno delovanje srca.

Delamaris je sinonim vrhunske kakovosti in tradicije.
Podjetje Delamaris nadaljuje bogato tradicijo priprave konzerviranih jedi, ki sega že v leto 1879. Po uspešno zaključeni prenovi embalaž izdelkov, že uspešno širi program konzerviranih ribjih izdelkov brez glutena, brez aditivov in ojačevalcev okusa z novimi izdelki. Inovativni izdelki dopolnjujejo osnovni program že dolgoletnih prodajnih zvezd po posameznih trgih.

Osnovna dejavnost družbe Delamaris je priprava ribjih jedi Delamaris, ki aktivnemu potrošniku zagotavljajo kulinarični užitek ob vsakodnevnem prihranku časa. Temelji tega so strokovnjaki, ki razumejo potrošnika in trende, prvorazredni dobavitelji ter učinkovito obvladovanje procesov s spoštovanjem najvišjih proizvodnih in poslovnih standardov. Osredotočeni so na razvoj izdelkov z višjo dodano vrednostjo za potrošnika ter zagotavljanje priročnosti in dovršenosti v izdelkih in spremljajočih storitvah. Izdelke Delamaris izvaža v več kot 20 držav v Evropi ter v Rusijo, Avstralijo in ZDA.Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!