Toliko okusov! Katero izbrati?

03 marec 2020

Izbira različnih okusov, ki so na voljo je pestra. Za vsakega se nekaj najde. Izbiraš lahko med mnogimi okusi. Skuše so v cmoku ali koščkih z dodano zelenjavo in paradižnikovo omako ali brez nje. Izbereš lahko tudi file skuše v olju, brez zelenjave, tune v olju ali z zelenjavo.

Skupinska slika

Skuša je prava izbira za aktivne, saj sodi med energijsko bogate ribe.

Med ribami, ki so bogate z omega 3 maščobne kisline, še posebej izstopa atlantska skuša »Scomber scombrus«, ki je glavna sestavina izdelkov Delamaris. Po obliki in okusu se razlikuje od njene sorodnice lokarde »Scomber japonicus« oz. plavice, ki jo posamezne družbe uporabljajo kot nadomestek skuše. Skuše prihajajo iz severa Atlantika, ribolovnega območja FAO 27, ki velja za eno najčistejših morij.

Dobro vedeti :
100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem, in kar 24g beljakovin, ki skrbijo za regeneracijo in gradnjo tkiv in mišic v telesu. Bogata pa je tudi s telesu nujno potrebnim vitaminom B12 in močnim antioksidantom selenom.

Izberi svojo skušo z zelenjavo: ali File skuše v izbranem olju:

Skupinska slika

Tuna je blagega okusa, zato jo poznajo vsi

Tuna obogati številne jedi. Poznamo jo že iz otroštva. Tuna je zaradi nevtralnega okusa priljubljena pri potrošnikih vseh starosti. Primerna je za kombiniranje z najrazličnejšimi sestavinami in dodatki. Zaradi praktičnosti in koristnih maščobnih kislin omega 3 povpraševanje po tuni vsako leto narašča.

Vrste tun z zelenjavo Delamaris:

Skupinska slika

Sardine za ljubitelje tradicionalnih okusov

Sardine so ene najbolj iskanih modrih rib. Po okusu visoko izstopajo Jadranske sardele, ki so so postale že zaščitni znak Delamarisa. Za sardine z limono in pikant, namesto rastlinskega olja z dodano aromo okusa, uporabljamo sončnično olje z rezino limone oz. celimi kosi čilija. Pakirane so po 90 gramov v priročni aluminijasti embalaži, ki je potrošniku prijazna za uporabo.

Vrste sardin Delamaris:

Že 140 let klene delovne roke pripravljajo morske dobrote, ki dajejo energijo številnim generacijam.

Slovensko podjetje Delamaris z znanjem bogate tradicije in s sodobno, okolju prijazno tehnologijo, omogoča, da lahko na krožniku okusiš najboljše iz morja. Tako ti tudi hiter tempo življenja ne more odvzeti priložnosti, da izbiraš okrepčila, ki dajejo moč in so polna okusov!

Katera vaša najljubša?

"Riba je v naši družini na mizo vedno prinesla poletje, prestiž in praznik," nam z navdušenjem pripovedujejo tako gurmani kot strastni ribiči, zaljubljenci v morske zaklade. Vonj po sveže pečeni ribi z mediteranskimi začimbami in oljčnim oljem pričarajo poletno harmonijo, ki jo osveži še limonina rezina. Vse pa lahko uporabiš tudi v kulinariki. Vse ribe Delamaris so odlične tudi v solatah, testeninah in na polenti.

Nasvet: Izberi vsakega nekaj in degustiraj. Katera je najboljša zate?

Skupinska slika

Že pripravljene jedi imaš lahko vedno pri roki. Odpreš in poješ. Z lahkoto in brez priprav.

Več o vrstah rib:Stopi v stik z nami, sledi nam na Facebooku ali nakupuj v naši spletni trgovini!