Ribe delamaris z bogato tradicijo in visoko kakovostjo zdaj povezuje enotna nova podoba

11 april 2017

Praktični in okusni izdelki slovenskega proizvajalca Delamaris z več kot 135 letno tradicijo, se s prenovljeno podobo približujejo sodobnemu potrošniku, a ohranjajo tradicionalne elemente.

V letošnjem letu se bodo izdelki Delamaris predstavljali v novi embalaži. Celotno paleto že pripravljenih ribjih jedi, edinega slovenskega proizvajalca tovrstnih izdelkov, bo odslej povezovala sveža poenotena podoba. Nova embalaža bo na policah trgovin v prvem polletju 2017.

Skupinska slika

Po zaključku gradnje – vlaganje v razvoj blagovne znamke
Proizvodnja Delamaris je že od leta 2014 v novo zgrajenih poslovnih prostorih na Kalu pri Pivki. Nova zgradba omogoča obstoj in nadaljevanje proizvodnje ribjih izdelkov in njen razvoj. Po zaključeni prenovi stavbe in tehnologije, je podjetje pričelo z investicijo v blagovno znamko; razvoj novih izdelkov in prenovo embalaže. » Verjamemo v kakovostne izdelke Delamaris. Blagovna znamka ima potencial, ki ga želimo ohranjati in razvijati ,« je ob lastniškem prevzemu družbe Delamaris pred osmimi leti povedal direktor mag. Janez Rebec. Večje informiranje potrošnikov o prednostih izdelkov se pričenja ob nastopu prvih prenovljenih embalaž na policah trgovin. » V poplavi različnih izdelkov z vsega sveta, Delamaris izstopa v kakovosti in okusu. Zato naj bo prepoznavna tudi embalaža. S sloganom »Odlična riba, vedno pri roki« želimo naše okusne ribje dobrote povezati v celoto in jih predstaviti tudi mlajšim generacijam ,« še dodaja mag. Janez Rebec.

Prepoznavni elementi ostajajo enaki

Izdelke Delamaris mnogi kupujejo že vse življenje. Prepoznavajo jih številne generacije. Novo embalažo so zato razvili v sodelovanju s potrošniki. Ob prenovi še bolj izpostavljajo logo Delamaris z letnico začetka tradicije na slovenskem 1879. S ponosom na bogato zgodovino ohranjajo vse pomembne elemente: logotip, krivuljo, ilustracijo ribice ter imena in barve tradicionalnih izdelkov. Na izdelkih ostaja tudi tipična krivulja, ki je dobila mehkejše in modernejše obline. Osnovne barvne kombinacije tradicionalnih izdelkov, po katerih najraje posegajo domači in tuji potrošniki ostajajo enake: Weekend je črno- rumen; Izola brand pa rdeče-rumena.

Posamezne embalaže izdelkov Delamaris so se spreminjale skozi vso zgodovino in so bile po trgih različne. Na pločevinkah so bili številni napisi in ilustracije različnih vrst in oblik pisav ter pomembni poudarki posameznega časa kot npr. narisan priložen ključek za odpiranje, različne prednosti ribe in njene uporabe ter drugo. Prepoznavni elementi rib z zelenjavo kot so krivulja, barve in imena izdelkov so bili stalnica in ostajajo enaki tudi v prihodnje.

Skupna modra nit vseh izdelkov je vesela ribica Delamaris
Že pripravljene ribje dobrote so bile doslej v različnih barvah embalaž, zato so se v ponudbi drugih izdelkov na policah porazgubile. Z belo nevtralno barvo - smo jih povezali v celoto ter dobili enotno in konsistentno zunanjo podobo. Različne ribe z zelenjavo, sardine, fileti skuše, tune in paštete bodo odslej imele skupno modro nit z veselo ribico. Po vrsti rib in okusu jih ločujemo z barvami in ilustracijami. Skuše prepoznamo po rumeni barvni obrobi, sardine so svetlo modre, tune pa temno modre.

Znan okus tradicionalnih jedi ostaja nespremenjen

Skuše, sardine in tune so izdelane po tradicionalnih postopkih. Za vse je značilna visoka kakovost ribe in zelenjave, ki ni zamrznjena, temveč pripravljena po posebnem postopku fermentacije, s čimer se razlikuje od drugih sorodnih izdelkov.

Vsi izdelki Delamaris so brez konzervansov, pa tudi brez umetnih barvil in ojačevalcev okusa. Njihova trajnost je podaljšana izključno zaradi termične obdelave.Tako pripravljene jedi imajo daljši rok uporabe.

Razvoj novih okusov

Poleg tradicionalnih okusov zato v Delamarisu razvijamo tudi nove izdelke, s katerimi se približujemo vsem, ki bi kljub pomanjkanju časa radi uživali kakovosten obrok.

Slogan

Med novimi okusi je prva v tem letu na policah trgovin skušina pašteta Izola Brand. Pripravljena je izključno iz ribe in zelenjave. S tem se pridružuje družini paštet Delamaris, ki so prav vse brez kakršnih koli aditivov oz. konzervansov in ojačevalcev okusa, s čimer se paštete Delamaris razlikujejo od konkurence.

Nova je tudi vrsta embalaže
Ob spremembi pakiranja se postopoma izogibamo tudi dvojni embalaži. Namesto dodanega kartona bo potiskana že konzerva. Že v preteklem letu smo investirali v novo tehnologijo pakiranja. Ribje jedi pakirajo v sodobno aluminijsko embalažo, ki se lažje odpira in je v primerjavi s pločevino lažja. Nova konzerva s premazom brez BPA, ohranja kakovost hrane nespremenjeno.

S poenoteno podobo utrjujemo svojo vodilno pozicijo na področju skuš na slovenskem trgu in si utiramo pot na tuje trge
Delamaris je priznana blagovna znamka na več kot 23 ih trgih širom po svetu. Poleg Slovenije ima velik delež prodaje (40%) Delamaris na avstrijskem trgu, kjer je kot najpomembnejši dobavitelj skuš z zelenjavo prisoten že 40 let.

Delamaris je edini slovenski ponudnik pripravljenih ribjih jedi. Z modernim dizajnom embalaže želi Delamaris okrepiti položaj na obstoječih trgih in uspešno vstopiti na nove.

Trend v prehrani so že pripravljene, a zdrave jedi

Ribe so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami, zato bi jih na naš jedilnik morali vključiti pogosteje. Že pripravljene ribe, paštete ali ribe z zelenjavo Delamaris so praktičen, okusen in zdrav obrok za vse generacije. Ne vsebujejo niti glutena. Zanje ne potrebujemo hladilnika, lahko jih uživamo samostojno ali kot dodatek testeninam, rižu in drugim jedem.Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!