PRODAJALNA ZVESTIH LJUBITELJEV DELAMARISA

15 oktober 2020

Predelava ribjih dobrot se je začela pred več kot 140 leti v Izoli, zato je želja Delamarisa tudi danes, da se v tem mestu ohrani ne le spomin na to dejavnost, ampak nadaljuje tudi nove zgodbe, ki nadgrajujejo kulinarično in turistično ponudbo mesta. S tem namenom deluje v Izoli prodajalna, ki je bila že nekdaj del družbe Delamaris. A to ni le običajna trgovina, je dom številnih zgodb in spominov upokojencev Izolske tovarne, pa tudi turistov in zvestih ljubiteljev Delamarisa .

Tako prodajalna, ki se je letos pomladi (27. maja) z Izolske obalne promenade preselila v večje prostore tik nad tržnico, deluje skoraj kot turistična točka. V prodajalni Izola sta že dolga leta zaposleni isti dve prodajalki, ki zase pravita, da sta vedno radi v dobri družbi in povesta, da jima turisti pogosto postavljajo vprašanja tako o ribjih in mestnih dobrotah, kot tudi o zgodovini Delamarisa: »Domačini nam prinašajo stare knjige o Delamarisu, pripovedujejo zgodbe in spomine ,« pove dolgoletna prodajalka Nataša Stermšek. Za mnoge ribja konzerva z več kot stoletno tradicijo, ni le okusen in zdrav obrok, ampak tudi spomin na otroštvo, a tudi turistični spominek mesta Izole in Slovenije. V prodajalno ne zahajajo le Izolani, ampak jo obiskujejo tudi drugi kupci iz vse Obale, namensko velikokrat tudi številni kupci iz drugih krajev Slovenije. Zanimiva je zaradi rednih diskontnih in posebnih akcijskih cen ter rednega nagrajevanja nakupov. Poleg mesečnih akcij je v prodajalni mogoče zbirati tudi nakupe - po osmih nakupih (zabeleženih na kartico zvestobe) v višini 20 eur, dobiš brezplačen paket konzerv, do višine 16 eur.

Prodajalna Delamaris je bila sprva na Tovarniški ulici, tik ob proizvodnih prostorih Delamarisa. » Po preselitvi proizvodnje v novozgrajeno stavbo na Kalu pri Pivki, smo za namen prodajalne v Izoli iskali novo lokacijo, ki bi bila bližje centru in obiskovalcem mesta. Na lokaciji ob promenadi je bilo veliko sprehajalcev, naključnih obiskovalcev, prostor pa premajhen za naše potrebe, zato smo se letos spomladi preselili bližje kupcem - na tržnico, kar je bila že v začetku naša želja ,« nam pove vodja maloprodaje Sandra Gladovič. Kupci so se razveselili selitve na novo lokacijo zaradi večje ponudbe, tudi dnevno svežega postrežnega – nepakiranega piščančjega mesa Pivka. V prodajalni nudimo celoten asortiman Delamarisa. Poleg naših izdelkov tudi domače izdelke lokalnih kmetij: kis in repo, med, moko in druge, ki jih drugje ni najti.

V skupini Pivka - Delamaris deluje 9 prodajaln in sicer poleg prodajane v Izoli tudi na lokacijah na Kalu pri Pivki (sedež podjetja), v Kromberku pri Novi Gorici (enota Predelava), dve v Sežani, po ena v Neblem (Goriška Brda), na Marofu pri Cerknici, v Ajdovščini in Zagrebu. V prodajalnah so na voljo ribje dobrote Delamaris, mesne dobrote Pivke perutninarstva ter izdelki drugih primorskih živilskih podjetjih, kot so Kras in drugi. Zavzemamo se za vzpostavitev sistema lokalne oskrbe oziroma kratkih dobavnih verig. Na posameznih lokacijah nudimo tudi vinotoč ter sveže rdeče meso slovenskih ponudnikov. V ponudbi posameznih prodajaln, kjer prostor to omogoča, dajemo priložnost za prodajo tudi lokalnim kmetom in podpiramo ponudbo tudi drugih lokalnih izdelkov, med katerimi so domači mlečni izdelki, moka, med in kis. Delamaris je v tem letu odprt tudispletno trgovino, https://trgovina.delamaris.si/ . Prednost te je, da izdelke dostavimo na dom, po vsej Sloveniji, dostava je brezplačna ob nakupu nad 40 eur.

Delamaris je nosilec bogate tradicije predelave ribjih jedi na slovenskem. Osnovna naloga družbe je bila v vseh časih priprava kakovostnih in zdravih izdelkov, narejenih brez konzervansov in aditivov, ki navdušujejo že 140 let. Tako tudi danes razvijamo nove izdelke, hkrati pa skrbimo za ohranjanje tradicionalnih okusov. Ostajamo edini slovenski proizvajalec ribjih konzerv v Sloveniji s prepoznavno kakovostjo in uveljavljeno blagovno znamko v več kot 23-ih državah sveta.


Prodajalna


Prodajalna


Stopi v stik z nami, sledi nam na Facebooku ali nakupuj v naši spletni trgovini!