Sporočilo za medije
PREVENTIVNE UKREPE SMO ŠE OKREPILI

12 september 2020

Spoštovani,

glede na rast števila okužb v državi, kjer je bilo 11. 9. 2020 potrjenih 108 okužb, se s tem tveganjem srečujemo tudi v skupini Pivka Delamaris.

Dnevno zagotavljamo varnost, kakovost in sledljivost procesov po najvišjih mednarodnih standardih branže. Obvezni ukrepi so dnevno razkuževanje prostorov, umivanje in razkuževanje rok, ločene poti - omejitev stikov ter srečevanj med enotami, prilagojen urnik malic, zagotavljanje varnostne razdalje, uporaba mask in drugo.

Ob zaznani povišani stopnji tveganja v podjetju ter po obvestilu o potrditvi okužb zaposlenih, smo nemudoma obvestili NIJZ. Prostore smo še dodatno razkužili, preventivno smo testirali večje število zaposlenih ter okrepili druge preventivne ukrepe. Ponovno smo organizirali delo od doma, kjer je to mogoče, ter pričeli z merjenjem temperature. Krizni tim, ki smo ga ustanovili že pred uradno epidemijo, ukrepe prilagaja v skladu z dogovori z NIJZ, območne enote Koper ter službami regijske Civilne zaščite. O potrebnih ukrepih se posvetujemo tudi s pristojno službo medicine dela.

Situacijo nadzorujemo, zaposlene o vseh ukrepih tekoče obveščamo, ves čas pa zagotavljamo nemoten proces ter varne in kakovostne izdelke.

Želimo si, da bi se situacija v državi čimprej umirila, zato pozivamo vse, da odgovorno in potrpežljivo upoštevajo vse predlagane ukrepe.

Skupaj bomo zmogli.

mag. Janez Rebec
direktor Delamaris d.o.o.Stopi v stik z nami, sledi nam na Facebooku ali nakupuj v naši spletni trgovini!