Otvoritev novega objekta Delamaris Kal

10 oktober 2014

V petek, 10. oktobra smo s slavnostno otvoritvijo novega objekta Delamaris Kal za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov začeli novo poglavje v 135-letni tradiciji Delamarisa. Najprej smo na novinarski konferenci zbranim novinarjem predstavili nov objekt in jih popeljali skozi zgodovino Delamarisa. Dan smo nadaljevali s slavnostnim dogodkom, na katerem so svečano prerezali trak, si nato ogledali proizvodnjo in nadaljevali v druženju ob jedeh izdelkov Delamaris in Pivka.

Prerez traku Trak sta prerezala naša sodelavka Timka Kasič ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan. Ob njima pa Vlasta Kocjan , pomočnica direktorja za proizvodnjo, kakovost, razvoj in tehnologijo in in član uprave Pivka in direktor Delamaris Kal Aleksander Debevec (oba levo na sliki) ter direktor Delamarisa in predsednika uprave Pivke mag. Janez Rebec (desno).

Nov objekt je zgrajen po najvišjih standardih, ki veljajo za ribjo industrijo in hkrati vključuje tudi vse okoljske in trajnostne vidike gradnje. Zasnovan je tako, da bo tudi v bodoče omogočal rast in povečevanje kapacitet, kar predstavlja odlično izhodišče za širitev prodaje na obstoječih trgih in za vstop na nove trge. S tem bo nov objekt zagotavljal razvoj in napredek Delamarisa. »Želim si, da bi naša pot, ki se je začela v Izoli, šla stabilno navzgor tudi na Kalu pri Pivki v novem objektu. Verjamem, da nam bo s trdnim delom, medsebojnim sodelovanjem in razumevanjem ter kakovostjo in inovativnostjo uspelo nadaljevati 135-letno tradicijo Delamarisa,« je na otvoritvi povedal Aleksander Debevec.

Debevec Mitič Otvoritev je potekala pod taktirko kuharske šefice Ane Marije Mitić, ki je z govorci ustvarjala prav posebne jedi iz menija v gostilni »Riba pri šefu«.

Na odločitev o gradnji novega objekta za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov je vplivalo dejstvo, da je Delamaris Kal z dobro zastavljenim projektom uspel pridobiti okoli 60 odstotkov nepovratnih finančnih sredstev iz evropskega programa ribištva od skupno 6,4 milijona evrov ocenjene investicije. In kot je na otvoritvi novega objekta Delamaris Kal dejal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan: »Investicija predstavlja stabilnih 70 delovnih mest in rezervo še za 50 dodatnih delovnih mest, zato želim obema direktorjema čim več prodaje, ker vsako delovno mesto, ki ga na novo odpirate, ga nujno potrebujemo.«

S preselitvijo proizvodnje in prihodom zaposlenih iz Izole na Kal se prenaša tudi znanje in tradicija, kar predstavlja dobro osnovo za nadaljevanje dejavnosti, ki ima še svetlo prihodnost. Delamaris je trden gradnik Skupine Pivka, ki je v zadnjih 10 letih svoje prihodke več kot podvojila in se bodo letos približali 50 milijonom evrov. »Z rezultati smo v Skupini Pivka zadovoljni. Poleg tega smo uspeli v teh težkih časih vseskozi zaposlovati in s tem nekoliko olajšati situacijo v Notranjsko-kraški regiji, ki jo je gospodarska kriza močno prizadela,« je na otvoritvi dejal mag. Janez Rebec, direktor Delamarisa in predsednik uprave Pivke.

Rebec nagovor

Ostale fotografije - nekaj utrinkov z otvoritve in praznovanja

Celotno prireditev si lahko še enkrat od blizu ogledate z domačega naslonjača in sicer na TV Vascom Pivka ali strani www.vascom.si, video prispevek o dogodku tudi TV Koper: //4d.rtvslo.si/arhiv/primorska-kronika/174298803, prispevek na POP TV pa na povezavi: //voyo.si/multimedia/24ur-1331.html.Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!