Obisk drugošolcev OŠ Košana razveselil zaposlene

15 junij 2018

Na naslov podjetja smo nekega majskega dne nepričakovano prejeli izvirno knjigico, ki so jo napisali in ilustrirali učenci drugega razreda OŠ Košana, pod vodstvom učiteljice Marije Mršnik. Govori o dobrotah Pivke perutninarstva in Delamarisa. Veseli smo bili samoiniciativnosti šole, zanimivih ilustracij in čudovite zgodbe, zato smo jih povabili, da nas obiščejo. Drugošolci so v zadnjih šolskih dneh iz prve roke spoznali kako poteka proizvodnja hrane v podjetju ter opazovali delo različnih poklicev. Široko so odprli oči, ko so spremljali robote, tekoče trakove in sodobne linije priprave ribjih jedi. Skupaj smo si ogledali pisarne, skladišče, pakirnico ter jedilnico, kjer smo odlične paštetke tudi poskusili.

Zgodbico Veseli prijatelji smo objavili tudi v internem glasilu.

Slika

Veseli prijatelji

Nekoč je živel Njamček, ki je sedel na polici v trgovini na Kalu. Bilo mu je dolgčas, ker je ležal na tisti dolgi polici. Na srečo je pripeljal do trgovine tovornjak, ki je pripeljal nove prijatelje. To so bili Bedrček, Pivka salamček in ribica Delamarica. V trgovini je bilo takoj bolj veselo. Skupaj so se družili in postali so največji prijatelji. Sklenili so, da se bodo odpravili na potep. Iz škatlic konzerv so ponoči v trgovini na Kalu naredili veliko barko. Nabodalom so vzeli paličice in iz njih so zlepili velika vesla. Za sedeže so postavili jajc in tako je postala barka zelo zabavna. Po telefonu so poklicali še košanske drugošolce in jih prosili za pomoč. Ravno tist noč so drugošolci z učiteljico spali v šoli. Hitro so skočili na nove in zbudili še učiteljico. Skupaj so stekli na Kal. V trgovini so zagledali veliko barko in male navihance s trgovine. Pomagali so jim odnesti veliko barko do reke Pivke. Vsi skupaj so se peljali po reki in zagledali paštetko Štefko, ki je skoraj utonila. Vsi prijatelji smo se prijeli za roke in po rokah navdol do reke spustili Bederčka in Njamčka, da sta paštetko potegnila na barko.

Paštetka se je drugošolcem, Njamčku, Bedrčku, ribici Delamarici in Pivka Salamčku zahvalila. Od takrat so postali še boljši prijatelji. Sklenili so, da naredijo velik piknik na katerega so povabili prodajalke s trgovine na Kalu, vse delavce z Delamarisa in s Pivke perutninarstva. Vsi so prišli in Bedrček, Njamček in Salamček in ribic Dalamarica so jih zaigrali in zapeli pesmice o prijateljstvu.

Drugošolci in učiteljica pa so jim spekli ogromno piškotov in palačink. Vsi skupaj so se imeli zelo lepo. Njihovo prijateljstvo je postalo še močnejše. Spoznali so, da je prijateljstvo več vredno kot kup zlata! Sestavili so tudi pesem o prijateljstvu.

Pesem o prijatelju

Imeti prijatelja je lepo,
zato, ker igra se s tabo,
ker je prijazen s tabo,
ker te nasmehne,
ker ti pomaga..
Zato ga imej rad za zmeraj!Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!