Gradnja sodobnega proizvodnega objekta Delamaris Kal

25 september 2014

Pred dobrim letom je Delamaris Kal d.o.o., na Kalu pri Pivki položil temeljni kamen sodobnega objekta za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov. Danes je gradnja zaključena in dobili smo nov, tehnološko dovršen 7.200 kvadratnih metrov velik objekt, ki odpira nove možnosti lokalnega in regionalnega razvoja.

Objekt se ponaša s proizvodnimi kapacitetami 100.000 konzerv dnevno, hkrati pa omogoča nadaljnji razvoj, povečanje kapacitet in širitev obstoječega nabora izdelkov. Sodobni prostori zagotavljajo tudi odlične delovne pogoje za zaposlene.

S položitvijo temeljnega kamna 25. septembra 2013 se je pričela gradnja novega objekta Delamaris Kal. Celotna investicija je znašala 6,4 milijonov evrov, od tega 60 % predstavljajo evropska nepovratna sredstva.

Temeljni kamenTemeljni kamen

Relacija Izola – Kal pri Pivki je bila v poletnih mesecih v znamenju selitve strojev in ostale tehnologije za polnjenje konzerv. »Ulica ribjih konzerv«, kot so velikokrat rekli delu mesta v Izoli, kjer se je nahajala stara tovarna, se je na Kal pri Pivki v večini preselila v avgustu 2014. Konec septembra se je kot zadnji proizvodnji program preselil še program svežih rib.

SelitevSelitev strojev iz Izole oz. zadnje proizvodnje v Izoli

V septembru 2014 so sledila zaključna dela. Opravljen je bil tehnični pregled objekta, zadnja montažna dela, testni zagon strojev in čiščenje. Z oktobrom je objekt pripravljen na polni zagon in nove razvojne priložnosti Delamarisa in panoge.

Zadnja dela 1 Zadnja dela 2Zadnja dela na novem objektu

Ostale fotografije

FOTOREPORTAŽA ZGODOVINA TV SLO //www.rtvslo.si/gospodarstvo/foto-znamenita-delamarisova-skusa-z-zelenjavo-zapustila-slovensko-obalo/348423Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!