Dan odprtih vrat presegel pričakovanja 

3. oktobra 2024

V nedeljo, 29. septembra, smo odprli vrata našega obrata in obiskovalcem predstavili naše standarde in procese. Dogodek je presegel pričakovanja, saj nas je obiskalo veliko število obiskovalcev, vključno z družinami zaposlenih, sovaščani, učenci in starši iz bližnje Osnovne šole Košana ter našimi zvestimi uporabniki iz vse Slovenije, vključno s Slovenci iz zamejstva.

Obiskovalci so si ogledali celoten proces, od prevzema surovin do pakiranja v aluminijasto embalažo, sledila je tudi degustacija naših izdelkov. Celotno izkušnjo so ocenili kot odlično, pri čemer so posebej izpostavili čistočo obratov in zmogljivost proizvodnih linij. 

Na vprašanje "Katera informacija / zanimivost  vam je najbolj ostala v spominu?"   so odgovarjali različno. Zapisujemo vse njihove vtise kar po vrstnem redu prejetih anket: ročno čiščenje skuše, količina izdelkov in sama oprema v obratih, masa proizvodnje, da je hrana brez aditivov in antibiotikov in da so vse ribe in zelenjava iz tujine, izdelovanje paštet, visoka količina predelave - da ni aditivov in antibiotikov, skriti recepti, nivo čistoče, predelava rib, zgodovina delamarisa, število zaposlenih, čistoča, velikost obrata me je presenetila, velikost proizvodnih linij, št. proizvedenih konzerv letno, ročno filiranje rib, da tako skrbite za čistočo, red, čistoča, prijazni in zagnani člani kolektiva, čiščenje rib, skrb za čistočo in gladka razlaga o poteku ogleda, količina rib, ki jih očistijo v eni izmeni, sestavine omako za ribe, okusni izdelki, priprava turistične paštete, pakiranje konzerv, čistoča, zanimovost: kljub avtomatizaciji je še vedno potreben človek, informacija o novih izdelkih, celotni delovni proces je zelo zanimiv."

Obiskovalcem smo postavili tudi odprto vprašanje: "Imate za nas dodatno sporočilo, predlog?na katerega smo prejeli naslednje odgovore: "Ostanite še naprej tako dobri in kvalitetni, Hvala za vse, super je bilo. Super ste. Ne. Hvala za čudovit nedeljski izlet. Srečno in uspešno še naprej. Srečno in uspešno naprej. Ostanite tako dobri kot ste do sedaj , Hvala za lep dan še posebej pa za degustacije . Bolj morate izpostaviti kvaliteto vaših proizvodov.  Več bi želeli informacij o zgodovini, razvoju družbe. Ni propomb.  Prijetno presenečena in hvaležna najin prijateljem, da sta naju povabila na ta dogodek. tako, da vaš glas potuje tudi na drugi konec slovenije. lep pozdrav. Ponovite še kdaj. Naj postane dan odprtih vrat vsakoleten dogodek."

V letošnjem letu obeležujemo 145 let Delamarisa ter 15 let skupine Pivka - Delamaris, kar nas še dodatno motivira, da ohranjamo našo bogato tradicijo, inovativnost in povezanost.  Verjamemo, da lahko uspeh dosežemo le, če odpiramo vrata in iščemo nove rešitve za današnje in prihodnje generacije. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas obiskali, odgovorili na anketo po dogodku (ali še boste) in podpirate delo slovenske živilske industrije.

Foto: Megi Avsec, Petra Mršnik 

Kulinarično razvajanje in glasbeni program v centru mesta 

V centru Pivke so obiskovalci prisluhnili bogatemu kulturnemu programu in okušali številne dobrote. Dogodek sta s pozdravnima nagovoroma otvorila Majda Godina, podžupanja občine Pivka, in Aleksander Debevec, član uprave Skupine Pivka - Delamaris. Osem ponudnikov je pripravilo vrsto različnih jedi, ki so temeljile na lokalnih okusih. Poleg domačih dobrot so nas razvajali tudi prijatelji iz Brodskega Stupnika s svojimi specialitetami iz Slavonije, bavarsko pivo iz pobratenega Duracha pa je poskrbelo za pravo osvežitev.Celoten dan je bil obarvan z glasbo. Začeli smo s postojnsko pihalno godbo ob 11. uri, nato pa so na odru nastopile številne glasbene skupine, vključno s Fanti spod Šilentabra, Klapo Jadran iz Tivata, Drumaricami iz Brodskega Stupnika ter lokalnimi in nemškimi harmonikaši. Plesno popestritev so zagotovile plesalke in plesalci skupine Colorado Country Line Dance. Organizirani so bili tudi prav posebni vodeni izleti: pohodniški, kolesarski in konjeniški. Za naše najmlajše obiskovalce je bil pri Krpanovem domu ves čas na voljo otroški kotiček, medtem ko so se starši lahko razvajali z gurmanskimi poslasticami iz piščančjega mesa Pivka ter ribjih specialitet Delamaris.

Foto: @visitpivka