Aktivno sodelovanje v projektu erasmus+

10 maj 2019

Osnovne naloge živilskih podjetij so varnost, kakovost in odličen okus, za kar v skupini Pivka Delamaris skrbijo tako vsi zaposleni, kot tudi kooperanti in ostali poslovni partnerji. Posebej ključni so tehnologi na področju priprave surovin, kontrole kakovosti ter živilski tehnologi v procesu priprave končnih jedi. To so poklici, ki smo jih predstavili štiridesetim učencem in njihovim spremljevalcem v okviru projekta Erasmus+.

Slika

Na vprašanje kateri je njihov izbrani življenjski poklic, je jasno vizijo predstavila le peščica vprašanih učencev projekta Erasmus+. Odlično pa so znali našteti vse prednosti rib, ki imajo velik vpliv na naše zdravje, ko je Monika Marin, direktorica za razvoj, tehnologijo in proizvodnjo v Delamarisu predstavljala 140 letno tradicijo ribjih konzerviranih izdelkov brez konzervansov in aditivov. Direktorica Mateja Perkovič Hudovernik, odgovorna za upravljanje človeških virov, splošne in pravne zadeve, je mladim predstavila različne možnosti zaposlovanja in pomen posameznik poklicev za uspešnost podjetij ter njihovo prodiranje na evropski in svetovni trg. Učenci so si po uvodni predstavitvi, pod vodstvom tehnologa Uroša Zalarja, ogledali še del procesa proizvodnje ter poskusili nove in tudi že tradicionalne dobrote Delamaris.

Erasmus+, je potekal v sodelovanju z Osnovno šolo Pivka vse od 6. do 9. maja 2019. Poleg domače osnovne šole, so sodelovali v projektu tudi štirinajstletniki iz Velike Britanije, Nemčije, Italije, Bolgarije in Grčije.Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!