5 razlogov, da izberete skušo

10 marec 2020

Vemo, da so ribe pomemben vir dobrih maščob in da jih je priporočljivo redno vključevati na naše jedilnike. Po priporočilih prehranskih strokovnjakov naj bi bila kakovostna riba na našem krožniku vsaj enkrat na teden. Pri tradicionalnih slovenskih družinah so petki tisti, ki veljajo za ribji dan.

Glede na vse pozitivne lastnosti, ki jih uživanje rib prinaša za zdravo telo, nutricionisti spodbujajo, da jih konzumiramo čim večkrat. Ampak za dobro ribo na krožniku nam še ni treba postati ribič, niti ni potrebno vsakič sproti v ribarnico. Na srečo imamo – Delamaris. Že več kot 140 let skrbijo za to, da nam v enostavnem pakiranju nudijo najboljše kose ribe skuše, ki jih lahko pripravimo na hiter in preprost način.

Popolna samostojna jed!

Skupinska slika

Delamarisova skuša je lahko na našem krožniku samostojna, saj so več kot stoletje stari recepti tako dovršeni, da velika izbira različnih vrst skuše z zelenjavo pravzaprav predstavlja okusen, popoln, zaključen obrok. Izbira je pestra: zanesljivo so najbolj prepoznavne znamke Izola brand, Weekend in Picnic, za katere je poleg izbrane skuše značilna tudi paradižnikova omaka s fermentirano zelenjavo. Nekateri prisegajo na sočni Provencale, drugi na pekoči Pikant. Izberete lahko skušo Mediterana z olivami, skušo Garden s koruzo in fižolom, ali skušo Orient s čičeriko. Široka paleta okusov ponuja tudi filete skuše brez zelenjave v sončničnem ali mediteran olju, nekatere bogati okus tartufov ali limone. Vse skuše lahko uživamo kot samostojno glavno jed – ali kot dodatek drugim jedem: na testeninah, kus kusu, polenti in še kje!

Za vsakega se najde popolna izbira. Hitro in enostavno. Odpreš in poješ!

5 razlogov za izbiro skuše Delamaris

  1. 1) BREZ GLUTENA

Brezglutensko hrano išče vedno več ljudi. Vse ribe Delamaris so brez glutena in predstavljajo naravni vir kalcija in omega 3 maščobnih kislin.

  1. 2) BREZ KONZERVANSOV

Izkušnje, ki izvirajo iz 140-letne tradicije, v kombinaciji s sodobno, okolju prijazno tehnologijo omogočajo, da Delamaris tako kot nekoč tudi danes ponuja povsem naravne izdelke brez konzervansov. Trajnost izdelkom zagotavlja hermetično zaprtje embalaže in sterilizacija.

  1. 3) BREZ BARVIL IN OJAČEVALCEV OKUSA

Delamaris je zavezan temu, da je in vedno bo ponudnik zdravih in visoko kakovostnih ribjih izdelkov iz povsem naravnih sestavin in le najboljših surovin. Nobenih aditivov!

  1. 4) KAKOVOSTNA SKUŠA

Med ribami, ki so bogate z omega 3 maščobne kisline, še posebej izstopa atlantska skuša »Scomber scombrus«, ki je glavna sestavina izdelkov Delamaris. Po obliki in okusu se razlikuje od njene sorodnice lokarde »Scomber japonicus« oz. plavice, ki jo posamezne družbe uporabljajo kot nadomestek skuše. Skuše prihajajo iz severa Atlantika, ribolovnega območja FAO 27, ki velja za eno najčistejših morij.

  1. 5) HITRA IN ENOSTAVNA PRIPRAVA

Kaj je lahko še bolj priročno kot kakovostna riba iz konzerve, ki jo preprosto odpremo in že lahko pričnemo malicati? Zanjo ne potrebujemo hladilnika, zato je lahko z nami na poti v hribe, pisarno ali na morje. Hitro so pri roki ob polčasu nogometne tekme ali kot predjed pred poznim kosilom ob napornem delovniku.

Skupinska slika

Iščeš še več kot 5 razlogov?

Potreben je samo še en grižljaj. Skoči po svojo Delamaris skušo z zelenjavo!

Vir: Revija: Kaj veš?, avtor: Tadeja VaupotičStopi v stik z nami, sledi nam na Facebooku ali nakupuj v naši spletni trgovini!