Zakaj pra­vi­mo, da je nek­do zdrav kot riba?

Ko v vsakodnevnem življenju govorimo o zdravi prehrani, mislimo na živila, ki zaradi svoje sestave, ugodno vplivajo na zdravje človeka. Ribe so pomemben del človeške prehrane že dolgo, še preden se je človek v prazgodovinskih časih naučil gojiti zelenjavo. Ribe je lahko lovil in pripravljal, čeprav je zelo verjetno, da jih je užival kar surove. V današnjem času pa jih lahko pripravimo na različne načine, ponekod jih uživajo surove, lahko pa jih pečemo na žaru, cvremo, dušimo in konzerviramo. 

Ribe so vir kalcija ter pomembnih vitaminov D, B in E in mineralov. Poleg tega je ribje meso bogato z beljakovinami in lahko prebavljivo. Ribe so večinoma manj kalorične in lažje prebavljive, zato jih povsod vključujejo med priporočeno hrano in nemalokrat so sestavina najrazličnejših diet. Plave ribe kot so sardela, skuša in tuna so tudi izdaten vir omega 3 maščobnih kislin. Delamaris le te pripravlja samostojno v izbranem olju ali v kombinaciji z zelenjavo.

Delamaris z ribjimi izdelki razveseljuje potrošnike različnih držav že več kot 140 let, zato ima dolgoletne izkušnje s področja predelave ribjih izdelkov. Zavezan je k ponudbi varnih in kakovostnih ribjih izdelkov. Že pripravljeni ribji izdelki Delamaris so brez dodanih konzervansov, aditivov, barvil in glutena. V široki paleti okusov najdete sardine, skuše z zelenjavo, filete skuše, tune in tunine solate, ribje paštete, školjke in inčune.

Poglej tudi članek o ribah in vitaminu D.

Ti je bil članek všeč? Deli ga s prijatelji!