Ribe z zele­nja­vo Dela­ma­ris, spo­mi­nek iz Slovenije

Ribe z zelenjavo Delamaris – kulinarični spominek, ki povezuje Slovenijo s svetom

Slovenija je destinacija z bogato kulinarično in kulturno dediščino in to se odraža tudi v dobrotah, ki jih lahko kupimo, in nesemo s seboj kot spominek. Ko pomislimo na slovenske kulinarične izdelke, ki so globoko zakoreninjeni v naši tradiciji, med prvimi zagotovo izstopa Delamaris, s tradicijo od leta 1879. S svojo bogato zgodovino in zavezanostjo najvišji kakovosti je Delamaris eden vodilnih proizvajalcev ribjih konzerv v Sloveniji, še posebej priljubljene pa so specialitete - skuše z zelenjavo Izola Brand, Weekend, Picnic in Turistična pašteta. Te okusne kombinacije najkakovostnejših kosov  rib in izbranih zelenjavnih dodatkov so idealen spominek, saj ponujajo pravo kulinarično izkušnjo, ki združuje bogato dediščino tradicionalnih receptur in odličnih okusov, ki jih lahko vsakdo vkomponira v pripravo sodobnih jedi.

Dodana vrednost za turiste

Ribe z zelenjavo Delamaris so praktični spominek, saj ne potrebujejo posebnih pogojev za shranjevanje, so hranljive, priročne in pripravljene za takojšnje uživanje. To pomeni, da so odlične za turiste, ki želijo s seboj odnesti košček slovenske kulinarične dediščine in jo deliti z družino in prijatelji. Hkrati pa Delamarisovi izdelki ne vsebujejo konzervansov, barvil ali umetnih dodatkov, kar se ujema s sodobnimi trendi zdrave prehrane in trajnostnega turizma. 

»Ribje konzerve, ta množični izdelek, smo včasih vzeli na izlet in počitnice, danes pa so pogosto ekskluzivni izdelki. Vlada celo nekakšna moda ribjih konzerv, postale so turistični spominek, razcvet doživljajo na več ravneh, saj so redka konzervirana hrana brez dodatkov," opisuje tudi antropologinja in jezikoslovka dr. Tanja Petrović. (vir

Prispevek k trajnostnemu turizmu

V svetu, kjer vse več obiskovalcev išče okolju prijazne in trajnostne spominke, Delamarisovi izdelki s svojo dolgo tradicijo in skrbjo za najvišjo kakovost predstavljajo okolju prijazen izdelek. Poleg tega ohranjajo bogato slovensko dediščino dragocenega znanja in več kot 145 letnih izkušenj domačega razvoja  v času globalizacije. Prav tako so naši izdelki idealni za dolgotrajno shranjevanje, kar prispeva k zmanjševanju odpadne hrane, ki je med drugimi eden izmed pomembnih ciljev trajnostnega turizma.

Kaj še prinesti iz Slovenije?

Čeprav Delamaris skuše z zelenjavo izstopajo kot eden najboljših spominkov iz Slovenije, pa naša dežela ponuja še številne druge edinstvene izdelke, ki jih lahko odnesete domov in tako podaljšate okus svojega obiska. Kraški pršut Kras, ki se odlično ujame s kakovostnimi  slovenskimi vini, bodisi bogatim Teranom s Krasa ali lahkotnim Cvičekom  z Dolenjske, ponuja čudovito darilo za vse ljubitelje vin. Seveda pa ne smemo pozabiti na slovensko potico, tradicionalno praznično sladico, ki je pogosto polnjena z orehi, rozinami ali drugimi nadevi. Slovenija je prav tako znana po svojih medenih izdelkih, kot je kakovosten slovenski med, ki prihaja iz panjev priznanih čebelarjev. Poleg tega so med priljubljenimi spominki tudi bučno olje iz Prekmurja, tradicionalna idrijska čipka, ročno poslikane panjske končnice in različni leseni izdelki z Gorenjske.  

Obiskovalci, ki cenijo ročno izdelane izdelke, bodo uživali v raziskovanju slovenskih lončarskih del, kjer se srečujejo in prepletajo tradicija, umetnost in unikatnost. Kakovostna keramika, leseni pripomočki ali lectovo srce bodo vašo zbirko spominkov popestrili z avtentičnim slovenskim pridihom.

Ti je bil članek všeč? Deli ga s prijatelji!