Je res, da kon­zer­van­sov v jedeh Dela­ma­ris ne najdemo?

Ste se morda že kdaj vprašali kako Delamaris zagotavlja obstojnost izdelka brez konzervansov in umetnih barvil? 

Delamaris nudi povsem naravne izdelke brez aditivov. Hermetično zaprte ribje konzerve steriliziramo, s čimer zavarujemo živilo pred zunanjimi vplivi in ohranjamo živilo sveže. Hranilna vrednost konzerviranega živila se  bistveno ne razlikuje od hranilne vrednosti svežega. Delamaris obstojnost svojih izdelkov zagotovi tako, da konzerve izpostavlja visokemu tlaku in visoki temperaturi. S segrevanjem konzerv se uničujejo številni mikroorganizmi in posledično to vpliva nato, da je izdelek nepokvarljiv še nadaljnjih 3 do 5 let.

VIDEO GALILEO

Kovinska embalaža hrani in varuje jed že več kot 200 let, spreminjajo pa se materiali in premazi. Za izdelavo kovinske embalaže v prehranski industriji se danes uporabljata jeklena pločevina in aluminij. Pločevinke so vse popularnejše, kjer zagotavljajo dobro zaščito pred mehanskimi vplivi in so neprepustne za vodo in pline ter mikroorganizme. Prva pločevinka se je razvila v letu 1810 zaradi praktičnosti pri transportu in za ohranitev trajnosti jedi. Ostala je aktualna skozi vse čase - do danes.

Delamaris s svojo dolgoletno tradicijo in vrhunsko kakovostjo velja za eno najbolj uveljavljenih blagovnih znamk. Ribe z zelenjavo niso priljubljena jed le številnih Slovenk in Slovencev, ampak ljubiteljev dobrih rib po vsem svetu. 

Delamaris je investiral v novo tehnologijo pakiranja rib v aluminij, ki se lažje odpira in je lažja pri transportu ter ima visoko učinkovitost recikliranja. Aluminij je tretji najpogostejši material v naravi, in sicer takoj za kisikom. Konzerve pa so prevlečene s tanko plastjo premaza, ki preprečuje prehajanje snovi iz embalaže na vsebino oz. ščiti konzervo pred zunanjimi vplivi. Premaz aluminij pločevink Delamaris je brez BPA (brez bisfenola A) in ohranja kakovost hrane nespremenjeno.

Že več kot 140 let dokazujemo, da za obstoj in okus izdelka niso potrebni konzervansi, barvila ali ojačevalci okusa, saj izbiramo kakovostne surovine: ribo, omake, olja in zelenjavo.  

Ti je bil članek všeč? Deli ga s prijatelji!