Ribe Delamaris v embalaži, ki se 100% reciklira

Delamaris je edini slovenski ponudnik pripravljenih ribjih jedi. Izdelke Delamaris mnogi kupujejo že vse življenje. Tradicionalne okuse, ki se ne spreminjajo poznajo številne generacije. Spreminja se le embalaža.

Pločevinka se je razvila v letu 1810 zaradi praktičnosti pri transportu in za ohranitev trajnosti jedi. Ostala je aktualna vse do danes.

V Evropi se proizvede le 3% vseh ribjih konzerviranih jedi na svetu, kar je glede na potrebe evropskih držav premalo in smo odvisni od uvoza izdelkov iz drugih celin nepreverjenega porekla. V času od leta 2008 do 2013 se je povpraševanje po ribjih konzervah v Evropi povečalo za 14 %. Edini slovenski proizvajalec rib Delamaris svoje konzervirane dobrote prodaja doma in v več kot 20 držav sveta. Odlična riba je lahko vedno pri roki.

Slika

Aluminij se 100% reciklira

Pločevinke so vse popularnejše, ker zagotavljajo dobro zaščito pred mehanskimi vplivi, so neprepustne za vodo in pline ter mikroorganizme. Za izdelavo kovinske embalaže v prehranski industriji se danes uporabljata jeklena pločevina in aluminij.

V letu 2016 je Delamaris investiral v novo tehnologijo pakiranja v sodobno aluminijsko embalažo, ki se lažje odpira in je v primerjavi s pločevino lažja, ter se 100% reciklira.

Vsaka tona recikliranega aluminija preprečuje obremenitev okolja za 9,5 ton CO2 zaradi zmanjšane porabe energije v proizvodnem procesu. Proizvodnja aluminija izdelanega 100% iz recikliranega materiala, porabi 95% manj energije, kot proizvodnja aluminija izdelanega iz novih surovin. Pri proizvodnji jekla je ta odstotek le 75%. Hermetično zaprte ribje konzerve steriliziramo, s čimer zavarujemo živilo, da se ohranja sveže in je njena vsebina sterilna. Kovinska embalaža hrani in varuje hrano že več kot 200 let. Konzerve so prevlečene s tanko plastjo premaza, ki preprečuje prehajanje snovi iz embalaže na vsebino oz. ščiti konzervo pred zunanjimi vplivi. Premaz pločevink Delamaris je brez BPA (brez bisfenola A) in ohranja kakovost hrane nespremenjeno. Konzerva ohranja vitamine, hranilne snovi in okuse, zato konzervansov v jedi Delamaris ne dodajamo.

Manj embalaže, več skrbi za okolje

Ob spremembi pakiranja iz pločevine v aluminij, je Delamaris prenovil tudi dizajn ter se sočasno na večini svojih izdelkov izognil sekundarni embalaži, kar prinaša dodatni prihranek pri energiji pakiranja in je nov korak na poti za ohranitev okolja.Stopi v stik z nami, sledi nam na Facebooku ali nakupuj v naši spletni trgovini!