Donacija konzerv za Bosno in Hercegovino po naravni nesreči

11. oktobra 2024

V duhu solidarnosti in skupne odgovornosti smo se kot podjetje ponovno odločili prispevati k pomoči tistim, ki se soočajo z naravnimi nesrečami. 

"Zavedamo se, da so težki časi za mnoge, in ponosni smo, da lahko sodelujemo v rešitvah, ki izboljšujejo kakovost življenja tistih, ki se soočajo z izzivi, " izpostavlja direktor Delamarisa mag. Janez Rebec.

V sodelovanju s Sandijem Curkom, poveljnikom Civilne zaščite Notranjske, ki je nedavno prejel nagrado Državljan Evrope, smo v četrtek, 10. oktobra pripravili paleto konzerv za prebivalce Bosne in Hercegovine, ki so jih prizadele uničujoče poplave. Poplave, ki so prizadele Bosno in Hercegovino, so nastale zaradi obilnega dežja, kar je privedlo do drsenja tal in zemeljskih plazov. Najbolj prizadeta območja vključujejo Kreševo, Fojnico ter severni del Hercegovine, zlasti okolico Konjica in Jablanice. Cestne in telekomunikacijske povezave so bile prekinjene, prebivalci pa se soočajo z obsežnimi materialnimi škodami in, kar je najhuje, tudi s smrtmi. Zato je nujno, da se čim prej zagotovi pomoč, ki bo omogočila osnovne življenjske pogoje.

Naša dobrodelnost se ne konča tukaj. V letošnjem letu smo podarili skupno že več kot 10.000 ribjih izdelkov, kar potrjuje našo zavezanost družbeni odgovornosti in solidarnosti. V preteklosti smo že donirali veliko naših dobrot tudi  lokalnim organizacijam, kot je Karitas in Rdeči Križ, ki nesebično delujejo v korist ljudi v stiski. S tem smo prispevali k prehranski varnosti in zadovoljstvu potreb po hrani mnogih posameznikov in družin v naši skupnosti. Naša donacija za BiH je že tretja mednarodna donacija v zadnjih treh letih. Leta 2021 smo prispevali pomoč prizadetim na potresnemu območju na Hrvaškem, leta 2022 pa skupaj z Občino Pivka za Ukrajino donirali več kot 10.000 konzerv v skupni maloprodajni vrednosti cca 16.000 evrov. Trenutna donacija Delamarisa v obliki 4.000 konzerv bo še dodatno doprinesla k širši donaciji Slovenije, ki bo znašala do 250.000 evrov, pri čemer bo Evropska komisija povrnila do 75 odstotkov stroškov transporta in operativnih stroškov.

Prepričani smo, da bomo skupaj naredili še več dobrega, in se zahvaljujemo vsem, ki podpirate Delamaris in našo dobrodelno misijo. Hvala, da ste del te lepe zgodbe!  

Donacija Delamarisa v obliki 4.000 konzerv.