Dan odprtih vrat in Okusi Pivke

19. septembra 2024

Skupina Pivka – Delamaris vabi na kulinarično prireditev Okusi Pivke, v okviru katere organiziramo tudi prvi dan odprtih vrat, ki bo v nedeljo, 29. 9. 2024. 

Kulinarični festival, ki se bo odvijal 29. septembra, obljublja pravo poslastico za vse gurmane in ljubitelje okusne hrane. Pripravite se na nepozabno doživetje v Pivki, kjer se bodo lokalni okusi združili s številnimi aktivnostmi za vso družino. Na Kalu si boste lahko ogledali prostore industrije mesa in proizvodnje konzerviranih izdelkov. V centru Pivke pa prisluhnili bogatemu kulturnemu programu in okušali številne dobrote.

Prireditev bo potekala na dveh lokacijah:

1.  DAN ODPRTIH VRAT skupine Pivka – Delamaris, na lokaciji Kal 1od 12 do 15. ure. Potrebna je rezervacija termina TUKAJ.

2.  PONUDBA JEDI, GLASBENI PROGRAM v središču mesta Pivka: od 11 do 17. ure. 

Veselimo se vaše udeležbe in skupnega druženja!

Prireditev poteka v sodelovanju z Zavodom za turizem Pivka. @visitpivka

PRIJAVE NA DAN ODPRTIH VRAT SKUPINE PIVKA – DELAMARIS

Z anketo preverjamo vaš interes za obisk na izbrane termine. Prijava bo potrjena, ko prejmete potrditev na vaš e-naslov. Ogledi bodo vodeni. Obisk je brezplačen. Število mest je omejeno. Ob prijavi zato navedite e-naslov, na katerega boste prejeli potrditev in dodatne informacije.  

Prijavite se pravočasno in si zagotovite termin po vašem izboru:

  • 29. september ob 12. uri
  • 29. september ob 13. uri
  • 29. september ob 14. uri
  • 29. september ob 15. uri

Rezerviraj termin TU ali slikaj QR kodo:

PROGRAM KULINARIČNE PRIREDITVE OKUSI PIVKE 29.9.2024

Dan odprtih vrat: V sklopu Okusov Pivke poteka tudi Dan odprtih vrat skupine Pivka – Delamaris. Obiskovalci bodo imeli redko priložnost videti, kako poteka proizvodnja živil, od surovin do končnih izdelkov.

Kulinarična razvajanja: Osem ponudnikov bo pripravilo vrsto različnih jedi, ki bodo temeljile na lokalnih okusih. Namesto klasičnih obrokov boste lahko ponovno kupili bone, ki vam bodo omogočili, da poskusite več različnih krožnikov. Po okušanju lahko glasujete za svojo Naj jed Pivke 2024. Pika na i? Lahko boste prejemnik praktične nagrade, najboljši ponudnik po mnenju obiskovalcev pa bo nagrajen s simbolično plaketo.

Tržnica in mednarodni okusi: Na tržnici se bodo predstavljali ponudniki s svežimi lokalnimi proizvodi. Poleg domačih okusov vas bodo razvajali tudi prijatelji iz Brodskega Stupnika s svojimi dobrotami Slavonije, bavarsko pivo iz pobratenega Duracha pa bo poskrbelo za pravo osvežitev.

Glasbeni užitki: Celoten dan bo obarvan z glasbo. Začeli bomo s postojnsko pihalno godbo ob 11. uri, nato pa bodo na odru nastopile številne glasbene skupine, vključno s Fanti spod Šilentabra, Klapo Jadran iz Tivata, Drumaricami iz Brodskega Stupnika ter lokalnimi in nemškimi harmonikaši. Za plesno popestritev bodo poskrbele plesalke in plesalci skupine Colorado Country Line Dance.

Slavnostno odprtje: Dogodek bosta s pozdravnima nagovoroma otvorila Majda Godina, podžupanja občine Pivka, in Janez Rebec, predsednik uprave Skupine Pivka – Delamaris.

Aktivnosti za vse okuse: Predvideni so trije prav posebni vodeni izleti: pohodniški, kolesarski in konjeniški. Štart bo pri Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer (Slovenska vas 10, 6257 Pivka) ob 9.00, zaključite pa ravno v času za kosilo na Okusih Pivke 2024. Za naše najmlajše obiskovalce bo pri Krpanovem domu ves čas na voljo tudi otroški kotiček, da se bodo starši lahko medtem razvajali z gurmanskimi poslasticami.

Več informacij: https://visitpivka.si/

Ne zamudi priložnosti:
  • Ideja za izlet
  • Predstavitev postopkov proizvodnje izdelkov iz piščančjega mesa in rib
  • Spoznavanje novih okusov
  • Izobraževanje o prehranski industriji, kakovosti in inovacijah
  • Glasbeni program