VIDEO: Mini pite z zelišči

Turistična pašteta je odlična, ko je namazana na kruhu. A morda niste vedeli, da jo lahko uporabimo tudi kot nadev.

Vloger Jernej Kitchen navdušuje z odličnimi recepti in nenavadnimi kombinacijami, ki nas vedno znova presenetijo. Pite so enostavne za pripravo in zelo okusne.

Sestavine

50 g

masla (sobna temperatura)

1 pest

mešanih svežih zelišč

1 x 95 g

Turistične paštete

270 g

listnatega testa

1

razžvrkljano jajce

2 žlici

sezamovih semen

Postopek po korakih

V večji skledi z električnim mešalnikom penasto stepemo maslo in sesekljana sveža zelišča. Dodamo turistično pašteto in dobro premešamo.

Razvaljano listnato testo položimo na rahlo pomokano delovno površino. Odrežemo poljubno velike kroge testa. Robove polovice krogov premažemo z razžvrkljanim jajcem, na sredino pa z žličko naložimo paštetino zmes. Čez položimo prazen krog testa, robove stisnemo z vilico. Po vrhu premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom.

Pripravljene mini pite preložimo na pekač in pečemo 10 minut na 190 stopinj C. Pečene mini pite postrežemo še tople.

NAMIGI: Namesto sezamovih semen lahko uporabimo tudi semena črne kumine ali grobo morsko sol. Za mini pite lahko uporabimo tudi vlečeno testo. Mini pite so odlične za praznovanja, piknike in prigrizke.

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

TURISTIČNA PAŠTETAclassic

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!