Tuni­ni žep­ki z mocarelo

Sestavine

Testo za žepke

200 g

gladke bele moke, tip 500

ščep

soli

1 čajna žlička

pecilnega praška

500 g

grškega jogurta

Nadev

2 x 80 g

Tunina pašteta premium

Postopek po korakih

V skledi premešamo vse sestavine za testo (moko, sol, pecilni prašek in jogurt) ter zgnetemo v prožno testo. Zmes razdelimo na tri enake dele (vsak del tehta približno 120g), nato pa vsak del oblikujemo v kroglo.

Testo pustimo počivati na delovni površini 5 - 10 minut, da postane prožno. Na ta način bomo krogle lažje razvaljali v željeno obliko.

Vsako kroglo razvaljamo v krog premera približno 20 cm in debeline 2 mm. Na spodnjo polovico kroga namažemo tunino pašteto Delamaris (pustimo 2 cm rob) čez pašteto pa položimo rezine mocarele. Rob namažemo z vodo, nato pa testo prepognemo, da dobimo obliko žepkov, oziroma polmesecev (obliko calzone pice), robove testa pa s prsti dobro stisnemo skupaj.

Ponev pristavimo na močan ogenj in vanjo položimo vsak žepek posebej. Pečemo 5 minut, nato žepek obrnemo in pečemo še 5 minut na drugi strani. Razrežemo na poljubne kose in postrežemo s poljubnimi siri (npr. brie, mocarela...), svežim sezonskim sadjem (npr. fige, marelice, grozdje), olivami, oreščki in suhimi brusnicami.

NAMIGI: Ta jed je odlična tudi kot prigrizek, kosilo za zraven, na primer v službo ali na izlet. Poleg plošče prigrizkov lahko postrežemo tudi razne omake, kot na primer tržaško omako. Namesto mocarele lahko uporabimo tudi kakšen drug sir, na primer edamec ali gaudo.

Recept je ustvaril: jernejkitchen.com

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

TUNINA PAŠTETAPremium

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!