Reb­rast krom­pir s Tuni­no pašte­to premium

Sestavine

1 kg

srednje velikih krompirjev

3 x 80 g

Tunina pašteta premium

sol

olivno olje

vejice svežega rožmarina

1

bio limona

Postopek po korakih

Krompir operemo in z nožem zarežemo na rezine v razmaku približno 3mm. Pri temu pazimo da krompirja ne povsem prerežemo ampak pustimo na spodnji strani toliko „mesa“ da krompir še vedno ostane v kosu.

Krompirje zložimo v pekač, v zareze zapičimo vejice rožmarina, posolimo in prelijemo z olivnim oljem.

Dodamo še olupke limonine lupinice, nato pa pečemo pri 200°c približno 35min, nato pa krompir vzamemo iz pečice in v razprte rezine (to najlažje naredimo s slaščičarsko vrečko za brizganje) nadevamo tunino pašteto.

Pečemo še približno 15min, da se skorjica zlatorumeno zapeče.

Zahtevnost

Čas

60 min

V receptu smo uporabili

TUNINA PAŠTETAPremium

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!