Sestavine
Testo
1/2
skodelice surove kvinoje
1 žlica
ovsenih kosmičev
1 žlica
indijskega tropotca (psyllium husk)
1/2 vrečke
vinskega kamna (ali pecilnega praška)
1 žlica
olja
sol, poper
Nadev
2 x 80 g
Tuna Steak
1 skodelica
paradižnikove mezge
češnjevi paradižniki
1 pest
sveže rukola
mocarela
kapre
balzamični kis
Postopek po korakih
Za pripravo testa najprej v osoljeni vreli vodi skuhamo kvinojo, jo odcedimo in popolnoma ohladimo. Nato zmešamo s preostalimi sestavinami in jo postavimo v hladilnik vsaj za 15 minut, da se sestavine povežejo in nabreknejo. Pečemo 20 minut na peki papirju na 200°C.
Medtem, ko se maša hladi v hladilniku, pripravimo sestavine za nadev. Češnjev paradižnik narežemo na četrtine. Paradižnikovo mezgo izdatno začinimo z origanom in baziliko. Ko je testo pečeno do ¾, vzamemo iz pečice in ga premažemo s paradižnikovo mezgo ter obdamo s češnjevimi paradižniki, listi sveže špinače, naribanim sirom, kaprami in Tuna Steak Delamaris, ki poskrbi za nepogrešljive beljakovine in Omega 3 maščobne kisline. Po želji lahko pokapamo še z balzamičnim kisom.
Testo z oblogo pečemo na 180°C še nadaljnjih 10 minut.
Zahtevnost
Čas
60 min
V receptu smo uporabili
...
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮