Sestavine
Bešamel
15g
moke
15g
masla
100ml
mleka
muškatni oreh
1
jajce
Holandska omaka
1
rumenjak
70g
stopljenega, vročega masla
1 čajna žlička
vinskega kisa
Jajčna omleta s fileti skuše
4
jajca
1 x 125 g
Fileti skuše v sončničnem olju
sol, poper
10g
sveže nastrganega parmezana
Postopek po korakih
Najprej pripravimo bešamel. Na srednje močan ogenj pristavimo kozico in stopimo maslo. Dodamo moko in mešamo, da postane zmes gladka, a ne porjavi, kuhamo na šibkem ognju. Med mešanjem počasi dolivamo mleko. Solimo in popramo ter kuhamo še približno 5 minut, da se zmes zgosti. Pazimo, da redno mešamo. Pustimo da se bešamel ohladi.
Pripravimo holandsko omako. V manjšo stekleno skledo damo rumenjak in kis. Na ogenj pristavimo kozico z vodo, pustimo, da ta zavre in nad paro penasto stepemo rumenjak. Rumenjak ne sme zakrkniti. Odstavimo na delovno površino. Maslo raztopimo in ga med neprestanim stepanjem počasi dodajamo k rumenjaku dokler ne dobimo emulzije rumenjakov in masla. Začinimo s soljo in poprom in sveže nastrganim muškatnim orehom.
K ohlajenemu bešamelu dodamo jajce in holandsko omako, dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 220 ° C - žar. Jajca ubijemo v skledo in jih z vilico razžvrkljamo. Začinimo s soljo in poprom. Na kuhalnik pristavimo ognjevarno ponev (velikost približno 18 - 20 cm), ki jo na visoki temperaturi segrejemo, dodamo žličko olja. Ko je olje zelo vroče (vendar se ne sme kaditi), hitro dodamo jajca. Ponev potresemo, da se jajca enakomerno razporedijo in pustimo 20 sekund.
S kuhinjsko lopatico potisnemo robove omlete proti sredini ponve. Ponev neprenehoma tresemo. Na ta način enakomerno razporedimo preostalo jajčno tekočino. Omleta je narejena, ko je še vedno rahlo mehka, skoraj tekoča na sredini. Odcejane filete skuše enakomerno razporedimo po omleti, dodamo še sveže nastrgan parmezan. Takoj odstavimo s kuhalnika. Čez omleto polijemo omako iz bešamela in holandske omake ter postavimo v segreto pečico na najvišjo rešetko. Pečemo 1 - 2 minuti, da omaka zakrkne, a je še vedno sočna in gratinirana.
NAMIGI: - Da preprečimo tvorjenje kože na bešamel omaki, omako na dotik pokrijemo z živilsko folijo. - Gratinirano jajčno omleto z Delamaris fileti skuše postrežemo za zajtrk, malico ali predjed. - Odlično se k omleti poda kos svežega kruha in sveža sezonska solata ter vodna kreša.
Zahtevnost
Čas
35 min
V receptu smo uporabili
FILETI SKUŠEv sončničnem olju
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮