Fileti skuše so gurmanska poslastica. Lahko jih uživamo samostojno, odlični pa so tudi postreženi s testeninami in drugimi prilogami za posebna kulinarična doživetja. V receptu smo uporabili Filete skuše Mediteran z mešanico ekstra deviškega in rastlinskega olja. Uporabimo lahko tudi Filete skuše z limono, ki jed še osveži.
Sestavine
2 x 125 G
Skuša Mediteran
1
steblo zelene
1
čebula
2 žlici
olivnega olja
2
stroka česna
2
sušena paradižnika
1
suhi čili
250 g
češnjevih paradižnikov
1
vejica sveže bazilike
400 g
sesekljanih paradižnikov
1 žlička
soli
50 g
zelenih oliv
Postopek po korakih
Na kuhalnik pristavimo večjo ponev. V njej segrejemo oljčno olje, na katerem med mešanjem prepražimo sesekljano čebulo, sesekljano steblo zelene, sesekljana stroka česna, sesekljan sušen paradižnik in sesekljan suhi čili.
Češnjev paradižnik očistimo, narežemo na četrtine ter dodamo v ponev k zelenjavi skupaj z vejico bazilike. Med rednim mešanjem kuhamo 5 minut.
Dodamo sesekljane paradižnike in rahlo pokuhamo, približno 10 minut, da se omaka zgosti. Redno premešamo in začinimo po okusu s soljo, dodamo še olive in premešamo.
Filete skuš razporedimo po omaki in jed odstavimo s kuhalnika. Posujemo s svežo baziliko in postrežemo s svežim kruhom.
NAMIGI: Jed se lahko postreže kot hladna ali topla predjed s svežim kruhom. Omako lahko uporabimo tudi kot preliv čez poljubne testenine. Mediteransko omako s skušami lahko postrežemo tudi kot zajtrk z ocvrto jajco. Omako lahko pripravimo tudi vnaprej in jo zamrznemo do enega meseca. Mediteransko omako segrejemo in postrežemo z ribo.
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
SKUŠA MEDITERANAZ OLIVAMI IN KAPRAMI
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮