Ocvrte riževe kroglice s skušo in arašidovo omako

Sestavine

Tempura

45 g

gladke bele moke

100 ml

ledeno hladne vode

Riževe kroglice s skušo

2x 125 g

kuhanega riža

1 x 125 g

Skuša Izola Brand

1

drobno sesekljana čebula

1

drobno sesekljan čili

1

lupinica in 1/2 soka limete

1

žlica sojine omake

1 čajna žlička

sveže nastrganega ingverja

1 čajna žlička

garam masale (poljubno)

1 žlička

mlete kurkume

1 šop

svežega koriandra

1 l

rastlinskega olja

Arašidova omaka

70 g

arašidovega masla

30 g

sladke čili omake

1

limetin sok

1 čajna žlička

sveže nastrganega ingverja

70 ml

vode

Postopek po korakih

Riževo moko in vodo premešamo v skodelici in shranimo v hladilniku do uporabe. To je zmes, v kateri bomo ocvrli naše kroglice. V večji skledi premešamo kuhan riž, Delamaris Izola Brand skušine cmoke (1 konzerva), sesekljan čili, lupinico limete, sok polovico limete, sojino omako, sesekljano čebulo, nastrgan ingver, garam masalo (poljubno), kurkumo in sesekljan koriander.

Pripravljeno zmes oblikujemo v 12 kroglic (velikost golf žogice). Vsako kroglico postavimo na pladenj. Medtem segrejemo kozico z rastlinskim oljem. Olje segrejemo do približno 170 – 175 °C. Medtem ko se olje segreva pripravimo arašidovo omako. V blender damo arašidovo maslo, sladko čilijevo omako, limetin sok, sveže nastrgan ingver in vodo. Zmešamo v gladko omako in shranimo v hladilnik do uporabe.

Tempuro vzamemo iz hladilnika, jo premešamo in vsako kroglico potopimo v zmes, da je v celoti obdana s tankim slojem tempure. S penovko vsako kroglico previdno potopimo v olje. Cvremo 3 minute, ta kroglice postanejo hrustljave. Ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tako da jih nataknemo na nabodala ali serviramo na krožniku. V servirni skodelici postrežemo arašidovo omako, lahko pa ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tudi s svežo, sezonsko solato ali s holandsko omako.

NASVETI: Uporaba tempure pri cvrtju omogoča, da je jed manj mastna in hrustljava. Namesto koriandra lahko uporabimo peteršilj. Oblikovane riževe kroglice s skušo lahko shranimo v zamrzovalniku v dobro zaprti posodi ali vrečki do tri mesece.

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

IZOLA BRANDSkuša z zelenjavo

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!