Sestavine
Tempura
45 g
gladke bele moke
100 ml
ledeno hladne vode
Riževe kroglice s skušo
2x 125 g
kuhanega riža
1 x 125 g
Skuša Izola Brand
1
drobno sesekljana čebula
1
drobno sesekljan čili
1
lupinica in 1/2 soka limete
1
žlica sojine omake
1 čajna žlička
sveže nastrganega ingverja
1 čajna žlička
garam masale (poljubno)
1 žlička
mlete kurkume
1 šop
svežega koriandra
1 l
rastlinskega olja
Arašidova omaka
70 g
arašidovega masla
30 g
sladke čili omake
1
limetin sok
1 čajna žlička
sveže nastrganega ingverja
70 ml
vode
Postopek po korakih
Riževo moko in vodo premešamo v skodelici in shranimo v hladilniku do uporabe. To je zmes, v kateri bomo ocvrli naše kroglice. V večji skledi premešamo kuhan riž, Delamaris Izola Brand skušine cmoke (1 konzerva), sesekljan čili, lupinico limete, sok polovico limete, sojino omako, sesekljano čebulo, nastrgan ingver, garam masalo (poljubno), kurkumo in sesekljan koriander.
Pripravljeno zmes oblikujemo v 12 kroglic (velikost golf žogice). Vsako kroglico postavimo na pladenj. Medtem segrejemo kozico z rastlinskim oljem. Olje segrejemo do približno 170 – 175 °C. Medtem ko se olje segreva pripravimo arašidovo omako. V blender damo arašidovo maslo, sladko čilijevo omako, limetin sok, sveže nastrgan ingver in vodo. Zmešamo v gladko omako in shranimo v hladilnik do uporabe.
Tempuro vzamemo iz hladilnika, jo premešamo in vsako kroglico potopimo v zmes, da je v celoti obdana s tankim slojem tempure. S penovko vsako kroglico previdno potopimo v olje. Cvremo 3 minute, ta kroglice postanejo hrustljave. Ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tako da jih nataknemo na nabodala ali serviramo na krožniku. V servirni skodelici postrežemo arašidovo omako, lahko pa ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tudi s svežo, sezonsko solato ali s holandsko omako.
NASVETI: Uporaba tempure pri cvrtju omogoča, da je jed manj mastna in hrustljava. Namesto koriandra lahko uporabimo peteršilj. Oblikovane riževe kroglice s skušo lahko shranimo v zamrzovalniku v dobro zaprti posodi ali vrečki do tri mesece.
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
IZOLA BRANDSkuša z zelenjavo
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮