Odličen recept, ki smo ga pripravili v sodelovanju z 220 stopinj poševno.
Sestavine
Sestavine za namaz:
1 x 90 g
Sardine Mediteran Delamaris
1 konzerva
belega fižola (400g)
1 manjša
šalotka
2 stroka
česna
1/2 žličke
soli
2 žlici
pasirane skute
1 žlica
kaper
poper
Ostale sestavine za sendvič:
polnovreden kruh ali tortilje
listi solate
zelenjava po želji
Postopek po korakih
V sekljalniku najprej dobro sesekljamo šalotko in česen, zatem dodamo preostale sestavine in vse skupaj dobro obdelamo v namaz.
Namaz lahko uporabimo takoj, še boljše pa, če ga shranimo v neprodušno zaprtem lončku in počakamo, da se namaz dobro ohladi, stisne in vse sestavine dobro povežejo. Namaz lahko v hladilniku hranimo par dni.
Namaz iz sardin razporedimo po polnovrednem kruhu ali tortiljah, ga obložimo še z drugo zelenjavo in takoj postrežemo ali si ga vzamemo s sabo za malico v službi ...
Zahtevnost
Čas
10
V receptu smo uporabili
SARDINE Mediteran
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Delamaris tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Pripravljamo nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
Priljubljena skuša Izola brand navdušuje s svojo sočnostjo in odličnim okusom. 👌🏻
Sočna omaka je brez glutena. Izdelek pa prinaša naravni vir omega 3 mašobnih kislin in izstopa tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina D.
100 g izdelka Izola Brand 125g vsebuje kar 2,2 μg vitamina D. 🙌🏻
Zakaj imamo radi skuše Delamaris? 🐟 💙
🔵 Skuša je naravno bogat vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin.
🔵 Skuša v naših izdelkih prihaja iz severnega Atlantika, FAO ribolovnega območja 27, ki velja za eno najčistejših morij.
Delamarisove skuše so tudi dobra izbira, ker so:
🔵 Brez konzervansov
🔵 Brez barvil in ojačevalcev okusa
🔵 Brez glutena
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Popoln obrok za vse hribolazce
[𝐕𝐈𝐒𝐎𝐊 𝐃𝐄𝐋𝐄𝐙̌ 𝐑𝐈𝐁𝐄] 🐟
Ribje solate #Delamaris imajo visok delež ribe. So popoln obrok, ki je lahko samostojna jed ali sestavina v tortilji ali zeleni solati. 🥗🌮