Namaz s sar­di­na­mi in fižolom

Odličen recept, ki smo ga pripravili v sodelovanju z 220 stopinj poševno. 

Sestavine

Sestavine za namaz:

1 x 90 g

Sardine Mediteran Delamaris

1 konzerva

belega fižola (400g)

1 manjša

šalotka

2 stroka

česna

1/2 žličke

soli

2 žlici

pasirane skute

1 žlica

kaper

poper

​Ostale sestavine za sendvič:

polnovreden kruh ali tortilje

listi solate

zelenjava po želji

Postopek po korakih

V sekljalniku najprej dobro sesekljamo šalotko in česen, zatem dodamo preostale sestavine in vse skupaj dobro obdelamo v namaz.

Namaz lahko uporabimo takoj, še boljše pa, če ga shranimo v neprodušno zaprtem lončku in počakamo, da se namaz dobro ohladi, stisne in vse sestavine dobro povežejo. Namaz lahko v hladilniku hranimo par dni.

Namaz iz sardin razporedimo po polnovrednem kruhu ali tortiljah, ga obložimo še z drugo zelenjavo in takoj postrežemo ali si ga vzamemo s sabo za malico v službi ...

Zahtevnost

Čas

10

V receptu smo uporabili

SARDINE Mediteran

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!