Pizza s tunino in sirom

Uporabniška ocena: / 1
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: nezahtevno

 

Potrebujemo

  • 25 dag zamrznjenega testa za pizzo/ oziroma ga pripravimo sami
  • 25 dag »mocarele« (svež italijanski sir)
  • 10 dag tunine Delamaris iz pločevinke (brez tekočine)
  • 20 dag drobnih paradižnikov (češnjevec)
  • po ena žlica svežih zelišč (bazilika, žajbelj, majaron)
  • oljčno olje za pokapanje testa in za pekač

Priprava

Pečico segrejemo na 180°C. Testo odtajamo. Pekač rahlo namažemo z oljem. Testo razvaljamo v velikosti pekača (40x 60 cm); ga položimo na pekač in pokapamo z oljčnim oljem. Paradižnik operemo in razrežemo na četrtine. Sir narežemo na kocke, tunino pa razdelimo na koščke.

Testo obložimo s kockami sira, paradižnika in koščki tunine, potresemo z zelišči in pečemo v pečici 20 min. Pico vzamemo iz pečice, še toplo razrežemo na manjše kose in postrežemo kot prigrizek.



Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!