Krompirjevi kroketi s sardinami ali tunino

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: nezahtevno

 

Potrebujemo

  • 750g krompirja, maslo, mleko po potrebi
  • pločevinko sardin Delamaris v olju
  • 2 žlici moke
  • 1 limono
  • sol
  • poper
  • 1 beljak, drobtine, olje za cvrtje, nekaj listov zelene solate, žlico peteršilja, 1 limono

Priprava

Krompir olupimo in kuhamo v malo slane vode. Ko je mehak ga odcedimo, pretlačimo, dodamo malo masla in po potrebi mleko, ter pripravimo nekoliko gostejši pire. S sardin odcedimo olje, sardinam odstranimo kosti, jih z vilicami stlačimo, pokapljamo z limoninim sokom, dodamo krompirjevemu pireju, posolimo in popopramo po okusu, vse dobro premešamo in pustimo, da malo stoji.

Medtem dobro razžvrkljamo beljak (vendar ne sneg). Iz pripravljene mase oblikujemo krokete, jih pomočimo v beljak, nato povaljamo v drobtinah in cvremo na prej segretem olju. Ocvrte krokete odcedimo, naložimo na liste zelene solate in okrasimo s peteršiljem in koščki limone.


Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!