Krompirjeva tortilja s tuno Provencale

Uporabniška ocena: / 1
Vaša ocena:   

Za: 4 osebe

Zahtevnost: 35 – 40 minut

Radosti

Sestavine:

1 kg kuhanega in neolupljenega krompirja

2 čebuli

2 žlici olivnega olja

125g Delamaris Tuna Provencale (1 pločevinka)

5 jajc

20g kisle smetane

sol, poper

Postopek:

Kuhan in popolnoma ohlajen krompir olupimo in narežemo na kocke 2 x 2 cm. Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje.

Na srednje močan ogenj pristavimo veliko ponev (velikosti približno 23 cm), v kateri dobro segrejemo olivno olje. Nanj stresemo narezano čebulo in na šibkem ognju kuhamo 10 minut, redno premešamo. Dodamo narezan krompir in Delamaris tuno Provencale, začinimo s soljo in poprom po okusu, premešamo in kuhamo 5 minut.

V skledi razžvrkljamo jajca in kislo smetano, mešanico vlijemo čez tuno in krompir. Ponev dobro pretresemo, da se jajca enakomerno razporedijo po celotni površini. Pokrijemo s pokrovko in na šibkem ognju kuhamo 20 - 25 minut. Med kuhanjem ponev redno pretresemo, da se spodaj jed ne prime dna. V kolikor jajca na vrhu ne zakrknejo popolnoma, na ponev postavimo narobe obrnjen krožnik, na katerega zvrnemo tortiljo in jo previdno položimo nazaj v ponev ter zapečemo še na drugi strani. Približno 5 minut.

Krompirjevo tortiljo s tuno Provencale razrežemo na poljubno velike kose in serviramo na krožnik. Postrežemo s sezonsko solato in žlico kisle smetane. Krompirjevo tortiljo s tuno lahko jemo toplo ali hladno (sobne temperature).

NAMIGI:


- Shranjevanje: Hranimo v hladilniku do 2 dni - jed ponovno segrejemo v pečici.

- V tortiljo lahko dodamo tudi poljubno zelenjavo, naprimer tanke rezine paprike, gob, jajčevca, bučk

- Sila preproste jedi, ki lahko služi kot predjed, glavna jed, prigrizek, večerja ali pa jo vzamemo seboj na piknik.



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!